İhvan'a destek gösterileri yayılıyor

Rabia'tül Adeviye Meydanı'nda başlayan Mursi'ye destek gösterileri ülke genelinde yayılırken askerin atadığı yönetimin baskıları da devam ediyor.

19-07-2013


Bugün Mısır'ın farklı şehirlerinde gösteriler düzenleniyor. Mursi destekçileri ve askeri müdahale karşıtları bu günkü gösterileri, "Devrim kırma cuması" olarak isimlendirdi.

Cuma namazına müteakip Kahire'de El Ezher Cami önünde, Rabiatul Adeviyye ve Nahda Meydanı'nda gösteriler başladı. İskenderiye Kaid İbrahim Cami önünde binlerce insan toplandı. Ariş ve Minye şehirlerinde de Mursi destekçileri mitingler düzenliyor. Gösterilerin en yoğun olduğu Adeviyye Meydanı'nda savaş uçakları alçaktan uçuyor.

Abbasiye Nur Camii'nin önündeki göstericilere askerin müdahale ettiği şeklinde haberler var. El Ezher Camii önünde bir grup baltacının Mursi destekçilerine saldırdığı da konuşuluyor.

Mursi karşıtlarının da bu gün sokaklara çıkması bekleniyor. Tahrir ve İttihad Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde iftardan sonra Temerrud Hareketi'nin toplanması bekleniyor.

Temerrud Hareketi Mısır'ın İsrail askerlerini Sina Yarımadası'ndan çıkardığı ve yarımadayı işgalden kurtardığı 6 Ekim 1973 Yom Kippur zaferini bu gün kutlamayı kararlaştırdı. Aynı tarih 10 Ramazan'a tekabul etmişti. Mısır'da resmi olarak zafer kutlamaları 6 Ekimde yapılıyor.

Bu arada Türk malları ve dizilerine karşı bazı gruplar tarafından boykot girişimi bugün de devam etti. Menufiye şehrinde 30 Haziran Hareketi, Müslüman Kardeşler ve Hayrat Şatır'ın firmalarını boykot çağrısında bulundu.

Medya organlarına kontroller artırıldı. Mısır devlet televizyonlarının yanı sıra özel kanallar da bugünkü gösterileri gündeme getirmiyor.

Bu bağlamda askerin müdahalesine karşı çıkan Mısırlı ünlü liberal Amr Hamzavi'nin yazılarının yasaklandığı belirtildi. Hamzavi başından beri askerin müdahalesine karşı olduğunu duyurmuştu. Hamzavi, Muhammed el Baradey'e yakınlığı ile biliniyor.

Sina'da ise ciddi gelişmeler yaşanıyor. El Arabia televizyonu, silahlı çatışmaların yaşandığı bölgede bu gün 4 polisin hayatını kaybettiğini söyledi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #İhvan'a   #destek   #gösterileri   #yayılıyor   
YORUMLAR
  • Kemal Songür   19-07-2013 22:32

    Artık bu saatten sonra, darbeciler devrilinceye/yıkılıncaya kadar devam etmeleri gerekir, aksi takdirde bulundukları konumdan onlarca yıl geriye düşecekler, islama ait olmayan yöntemlerin işe yaramayacağının idrakiyle önlerine bakmalarını diliyoruz. Allah'ın izniyle kendi öz güçlerinin farkına vararak ve sergileyerek bu ümmete örneklik teşkil ederler. Rabbimiz, yar ve yardımcıları olsun dualarımızla...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN