Hükümet'ten skandal OECD açıklaması

Siyonist işgal devletini veto etmeyerek OECD üyeliğinin önünü açan Ak Parti Hükümeti, kuyruğu dik tutma adına yaptığı açıklamada yeni bir skandala imza attı.

11-05-2010


İslam ve Hayat

Siyonist işgal devletini veto etmeyerek OECD üyeliğinin önünü açan Ak Parti Hükümeti, kuyruğu dik tutma adına yaptığı açıklamada yeni bir skandala imza attı. Türkiye OECD Daimi Temsilciliği'nden yapılan açıklamada, "İsrail'in OECD üyeliğinin hiçbir şekilde Filistin topraklarındaki işgalin zımnen onaylanması veya meşrulaştırılması olarak görülemeyeceği" belirtilerek, "Sadece 4 Haziran 1967'den önce İsrail'in kontrolünde olan toprakların tarafımızca İsrail olarak anlaşıldığını kayda geçirmek istiyoruz." denildi.

Bu ifadelerle 1967'ye kadar işgal edilen topraklar İsrail'in toprakları olarak nitelenerek, Filistin'deki Siyonist işgal meşrulaştırılmış oldu.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD), Filistinlilerin lobi çalışmalarına rağmen İsrail'i üyeliğe davet etti. OECD'nin Paris'teki merkezinden yapılan yazılı açıklamada Estonya ve Slovenya ile birlikte İsrail'in de üyeliğe kabul edildiği belirtildi. 

Konuyla ilgili Zaman gazertesinde bugün yer alan haber şöyle:
 
"31 üyeli teşkilattan yapılan açıklamada, söz konusu üç ülkeyle birlikte teşkilatın daha çoğulcu ve şeffaf hale geleceği belirtildi. İsrail Maliye Bakanı Yuval Steinitz, OECD üyeliğinin ülkesi için 'tarihi bir başarı' olduğunu söyledi. Aralarında Türkiye'nin de olduğu üyelerin kabul ettiği İsrail, OECD'ye girmek için üç yıldır çaba gösteriyordu.

Kararı olumlu karşılayan Türkiye, İsrail'in OECD üyeliğinin hiçbir şekilde Filistin topraklarındaki işgalin zımnen onaylanması veya meşrulaştırılması olarak görülemeyeceği uyarısında bulundu. OECD daimi temsilciliğinden yapılan açıklamada, "Bugünkü (dünkü) Konsey toplantısında daimi temsilcimizin yaptığı beyanatla vurgulandığı üzere, OECD hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı ve uluslararası hukukun temel ilkeleri hakkında ortak bir anlayışa sahip benzer görüşlü ülkelerin oluşturduğu bir forumdur." denildi.

İsrail'in, üyeliğinden doğan sorumlulukları eksiksiz olarak ifa etmek ve uluslararası hukuk ihlallerine son vermek zorunda olduğunun altı çizilen açıklamada, şöyle devam edildi: "Bu bağlamda, BM Güvenlik Konseyi'nin 1860 sayılı kararı uyarınca Gazze Şeridi'ndeki ablukayı kaldırmalı ve dayanılmaz boyutlara varan insani trajediye son vermelidir. İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yerleşim politikaları kabul edilemez. İsrail'in tüm yerleşim faaliyetlerini durdurmasını ve Doğu Kudüs'ün dini, kültürel, sosyal ve demografik karakterini değiştirmeye matuf politikalarına son vermesini bekliyoruz."

Açıklamada, "Bu vesileyle, İsrail'in OECD üyeliğinin hiçbir şekilde işgalin zımnen onaylanması veya meşrulaştırılması olarak görülemeyeceğini; ilgili BM kararları uyarınca, sadece 4 Haziran 1967'den önce İsrail'in kontrolünde olan toprakların tarafımızca İsrail olarak anlaşıldığını kayda geçirmek istiyoruz." vurgusu yapıldı."

Etiketler : #Hükümet'ten   #skandal   #OECD   #açıklaması   
YORUMLAR
  • çetin yıldırım   12-05-2010 23:58

    Bu karar şunu netleştirmiştir ki; AKPnin gazze desteğinin sadece lafı güzaf olduğu anlaşılmıştır.RTE ve AKP uluslar arası sermaye ve güçlerle iş tutarak kimliğini izhar etmiştir. İsarile yapılan bu jestin karşılığı IHH nin gemilerinin sorunsuz Gazzeye ulaşması karşılığındadır. AKP özelde IHH yi ve müslümanları kullanmış oluyorlar.IHH ambargoyu deldiğini düşünecek oysa herşey sadece bir oyundan başka birşey değil.Bu benim öngörüm yanılıyor olmayı çok isterim.Zaman gösterecek...sanmıyorum... Olayın böyle şekillendiğini gösterir bir çok emmare var..O zaman Türkiyeli Müslümanlar gemide şu türküyü söylesinler 'Gmilerde Talim var,AKP Lİ YARİM VAR'...Yazık olacak basiretli olmak gerek..... Gazze ye gösterilen hassasiyetin onda birini kürdistandan esirgemek namuslu bir davranış değil...buda ayrı bir handikap...

  • ÖĞRETMEN İSMAİL   12-05-2010 19:20

    AKP-RTEyi kınıyorum.1948de ilk kurulan bu pisraili ilk tanıyan Türkiyenin chpsi AKPden daha vicdani,daha iyi. O zaman pisrailin bu zulmu vahşeti yoktu. Bunca zulüm ve alçaklıklarına rağmen,RTE orda burda pisrailine suçlamalarda bulunsun minutlerle milleti dünyayı aldatsın ve kalkıp veto etmesin. A.S.V.buyuruyor ki;ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR. Ve şunuda unutmamak gerekir ki İSLAM can ciddi tehlikede olunca inkarı takiyyeye istemeyerek onay verir.O da hakiki iman sahibi BİLAL HABEŞİ gibi imanını saklamaz kızgın kumlarda lailahe illellah der. Müslüman takiyye yapamaz.Söyle eyy AKP-RTE siz kimsiniz?Vazifen ne misyonun ne yaptığın ne uyum içindeysen tezat değilse yaptıkların takiyye yapmıyorsan şurda burda pisraile efelenmen ne? Orda samimi isen veto etmeyerek zalimi eşkıyayı terörist katilleri veto etmeyişin ne? YAZIKLAR OLSUN YAZIKLAR OLSUN YAZIKLAR OLSUN.HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. SURETİ HAKTAN SANMIŞTIK.ALDANDIK. GEÇİCİ DÜNYA MAKAMLARINA AHİRETTEKİ EBEDİ MAKAMLARINI FEDA ETMEYE DEĞER.HANİ GARİP-GUREBA SAFSATASI?

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN