Haniyye: İsrail'i asla tanımayacağız!

Hamas lideri, başkan adaylığından, Suriye'deki krize ve direnişin geleceğine yönelik birçok konuyu Tahran'dan açıkladı...

11-02-2012


Hamas hükümetinin başbakanı İsmail Haniye, Filistin'deki başkanlık seçimlerinde aday olup olmama konusunda karar vermek için çok erken olduğunu söyledi ancak emekli olmaya hiç niyeti olmadığını da ekledi.

"Futbolcu değilim ki emekli olayım" diyen Hamas lideri, İran ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Haniye, ulusal birlik hükümeti için umutlarını dile getirdi ve birlik hükümetinin Gazze'deki kuşatmanın sona ermesi için çaba göstermekle görevli olacağını kaydetti.
 
Haniye, bu hükümetin İsrail tarafından imha edilen Batı Şeria ve Gazze'yi yeniden imar etmek, yasama, başkanlık ve Filistin Ulusal Konseyi seçimlerine hazırlanmak ve Filistin güvenlik servislerinin yeniden inşası gibi sorumlulukları olduğunu ifade etti.
 
Suriye'de kriz hakkında da değerlendirmede bulunan Hamas lideri, Suriye halkı ve hükümetinin Filistin direnişine yardımlarını asla inkar edemeyeceklerini, ancak Suriye'de olayların herhangi bir Arap ya da Filistinli için "çok acı" olduğunu söyledi. "Suriyelilerin kanı bizim için çok değerli" diyen Haniye, "Suriye'de akan kanı durdurmak gerekir ve Suriye'de krize çözüm Araplar'dan gelmelidir" şeklinde konuştu.
 
İşgal altındaki tüm Filistin topraklarının sonunda İsrail'den kurtarılacağını söyleyen Hamas lideri, Filistin direniş gruplarının verdiği destek için İran'a teşekkür etti.
 
Hamas'ın İsrail devletini asla tanımayacağını tekrarlayan Haniye, "Batı bizden direnişi bırakmamızı ve İsrail'i tanımamızı istiyor ama ben bu vesile ile bunun asla olmayacağını duyurmak istiyorum" dedi.
 
(Kaynak: Dünya Bülteni)
 

Etiketler : #Haniyye:   #İsrail'i   #asla   #tanımayacağız!   
YORUMLAR
  • fatma   13-02-2012 12:12

    Neden tanımayacaklarımızı zikrettiğimiz kadar asıl tanımamaız gerekene değinilmiyor? Tanımayacaklarımız çok çünkü..Say say bitmez! Artık hakkıyla tanımamız ve itaat etmemiz gerekene odaklansak diyordum..

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN