Gazze Sempozyumu'ndan da rahatsız oldular

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da Gazze'ye destek için yapılan konferans, Milliyet gazetesi tarafından bugün "İstanbul'da Cihat Zirvesi" başlığıyla hedef gösterilmeye çalışıldı.

19-02-2009


Milliyet gazetesinden bir çapıtma haber daha. İslam dünyasından 300'e yakın alim, düşünür ve yazarın "Gazze'ye Destek" için yaptıkları konferans, Milliyet gazetesi tarafından "İstanbul'da Cihat Zirvesi" başlığıyla manşet oldu.

İstanbul Atatürk Havalimanı yakınlarındaki “Holiday Inn Airport” Oteli’nde geçen hafta sonu yapılan konferansta Gazze için büyük meblağda maddi yardım toplanmıştı.

Milliyet gazetesinin BBC muhabiri Bill Law’ın haberine dayanarak manşetine taşıdığı haberin baştan sona saptırmalarla dolu olduğu bildirildi.

"Saldırganlık Karşıtı Küresel Kampanya" adlı organizasyon tarafından yapılan konferansın organizatörü Lübnanlı muhtedi Rabih el Haddad, BBC'nin olayı çarpıttığı söyledi. El Haddad, İstanbul'da cihat çağrısı değil, Gazze'ye maddi ve manevi yardım için çağrıda bulunduklarını bildirdi. Türkiye'nin Gazze'ye yönelik desteğinin batılıları endişelendirdiğini belirten el Haddad, bu tür komplolara karşı dikkatli olunması gerektiğini açıkladı.

Rabih el Haddad, BBC muhabirin Bill Law'ın konferansta yer almak yerine otel lobisindeki barda içki içmekle meşgul olduğunu sadece aralarda yönlendirdiği ilginç sorularla olayı sabote etmeye çalıştığına da dikkat çekti. El Haddad, "srail basın aracılığıyla Gazze'ye yönelik desteği çarpıtmak istiyor" dedi.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Gazze   #Sempozyumu'ndan   #da   #rahatsız   #oldular   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN