Gazze filosunu vurmakla tehdit ettiler

Siyonist işgal devleti, Mayıs ayı sonunda İHH'nın öncülüğünde yola çıkacak olan gemi filosunu Gazze'ye yaklaşınca vurmakla tehdit etti.

07-05-2010


İslam ve Hayat

İşgal Devleti Dışişleri kaynakları, İHH'nın öncülüğünde yola çıkacak olan insani yardım gemilerinin Gazze’ye 40 mil yaklaşması halinde vurma hakkının olduğunu iddia etti. Gazze limanına 40 mil olan suların, "İsrail deniz kuvvetlerinin kontrolünde olduğunu" iddia eden Bakanlık kaynakları, bu bölgeyi dışa kapalı alan olarak niteledi ve bu alana giren gemileri vurmakla tehdit etti. Kaynaklar ayrıca, gemiler içerisinde silah bulunmasa dahi, gemilerin kendi limanlarına çekip, içerisinde bulunanları sorgulama hakkının olduğunu bildirdi.

Filistin'e yardım götürecek İHH gemileri için İsrail Dışileri Bakanlığı'nın "Gazze'ye yanaşma girişimi olursa vururuz" tehdidini değerlendiren İHH yönetimi, "İsrail karasularının yakınından bile geçmeyeceğiz. Ona rağmen vururlarsa Somalili korsanlardan ne farkları kalır" değerlendirmesinde bulundu.

FİLOYA BİR GEMİ DAHA BAĞIŞLANDI

İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yıldırım, "Gelsinler vursunlar hiçbir hazırlığımız yok. Ateş etseler de, üstümüzden uçak geçirseler de biz onları gemiye çıkarmayacağız. Uzaktan vururlarsa bunu yapabilir. Biz Filistin'e top mermi değil, sadece insani yardım götürüyoruz" dedi.

İHH Başkan Yardımcısı Yavuz Dede ise İsrail'de bir panik havası sezinlediklerini belirterek şunları söyledi: "12 Şu anda 8 gemi var. Önümüzdeki günlerde 1 yük gemisi daha alınacak. Adını vermek istemeyen bir hayırsever bir gemi daha bağışladı. Toplam 9 gemi olacak. 23 Mayıs'ta Kıbrıs açıklarından yola çıkacağız. 6 bin ton çimento, 2 bin ton demir, ilaç tıbbı malzemeyi her şeye rağmen Filistin'e ulaştıracağız."

Etiketler : #Gazze   #filosunu   #vurmakla   #tehdit   #ettiler   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN