Gazze'de şehid sayısı bini aştı, 5 bin de yaralı var

Gazze'de şehit ve yaralı sayısı binlerle ifade edilmeye başlandı.

14-01-2009


Siyonist işgal ordusunun Gazze halkına karşı yaptığı soykırım 19. gününe girerken, işgal güçlerinin saldırılarında şehid olan Filsiitnlilerin saysısı bini aştı. 5 bin Filsiitnli de yaralandı. Yaralıların bir kısmının durumu çok ağır.

Filistin Sağlık Bakanlığına bağlı Olağanüstü Haller ve İlk Yardım Müdürü Dr. Muaviye Hasaneyn bugün (14 Ocak Çarşamba) Filistin Enformasyon Merkezine yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Siyonist işgal güçlerinin yaptığı vahşet neticesinde şimdiye kadar 980 kişi şehit oldu. Bunlardan 315’i çocuk, 95’i kadın ve kalanların çoğunluğunu da yine siviller oluşturuyor. İşgal ordusunun Gazze’yi sürekli bombalaması nedeniyle, yardım ekipleri enkaz altında kalan onlarca şehide ulaşamıyor. İşgal ordusu evleri, okulları ve camileri karadan, denizden ve havadan bombalamaya, daha çok sivili öldürmek için de yasaklanmış fosfor bombalarını kullanmaya devam ediyor.”

Dr. Hasaneyn, yaralıların sayısının 5 bine yaklaştığını 400 yaralının durumunun ise ağır olduğunu belirterek yaralılardan 1500’ünün çocuk, 700’ünün de kadın olduğuna dikkat çekti.

Dr. Hasaneyn devamla, ilk yardım ekiplerinden 13 kişinin şehit olduğunu, 32 kişinin yaralandığını ve 15 yardım aracının da özellikle hedef alınarak saldırıya uğradığını belirtti.

Filistin hastane kaynakları ise, işgal ordusunun dün yaptığı saldırılarda 50 kişinin şehit olduğunu ve onlarca keşinin de yaralandığını bildirdiler.

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Gazze'de   #şehid   #sayısı   #bini   #aştı   #   #5   #bin   #de   #yaralı   #var   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN