Firavun rejimi Gazze Konvoyu'na saldırdı: 40 yaralı

Mısır polisi, Ariş limanında Gazze'ye götürülecek araçlardan bir kısmına el konmasıı protesto eden konvoy yolcularına saldırdı. 40 kişi yaralandı.

06-01-2010


Mısır polisi, Ariş limanında Gazze'ye götürülecek araçlardan bir kısmına el konmasıı protesto eden konvoy yolcularına saldırdı. 40 kişi yaralandı. Mısır rejimi, taşlar, coplar ve biber gazıyla konvoy yolcularına saldırdı. Bir çok insan çeşitli yerlerinden yaralandı. Ortalık biranda savaş alanına döndü.

Polislerle konvoydakiler birbirine girdi. Çatışmalara Mısır'dan kimi fanatikler de katılarak konvoyu taş yağmuruna tuttu. Konvoydan 40 kişi yaralandı. Yaralıların hastane gitmelerine izin verilmiyor. Sahilden de Mısır güvenlik botları konuşlandırıldı. Çatışmalar sona erdi. Ancak yeni olayların patlak verilmesinden endişe ediliyor. Konvoydakiler Türkiye Dış İşleri Bakanlığının aktif olarak devreye girmesini istiyor.

HH Başkanı Bülent Yıldırım kamyonun üzerine çıkarak konvoydakilere sakin olma çağrısında bulundu. Yıldırım, Mısır sivil polislerinin taş atarak olayları başlattığını ifade etti.

(Kaynak: İhh.org.tr)

Etiketler : #Firavun   #rejimi   #Gazze   #Konvoyu'na   #saldırdı:   #40   #yaralı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN