Esed güçleri yine pazar yeri bombaladı: 202 kişi katledildi

Suriye’de dün 202 kişi daha katledildi. Hillok’ta yine bir Pazar yeri bombalandı. İşte dünün bilançosu…

03-12-2012


Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri Pazar günü Suriye genelinde 202 kişinin Baas güçlerince katledildiğini açıkladı. Dün en fazla Şam çevresinde ve Humus’a bağlı el-Hula’da kayıp verildi.

Katledilenlerin 82’si Şam ve civar semtlerinde, 42’si Halep’te, 29’u Humus’ta, 13’ü Deyr ez-Zor’da, 10’u İdlip’te, 8’i Rakka’da ve diğerleri ise Kunaytra ve Dera’da katledildi.

HİLLOK’TA KATLİAM

Baas ordusunun Hillok semtinde bir Pazar yerini vurması üzerine bu görüntüler ortaya çıktı:

43 Bin 576 Maktul Var

Suriye'de 624 günden bu yana resmi rakamlara göre 3 bin 636’sı çocuk ve 3.844’ü kadın olmak üzere 43 bin 576 kişi hayatını kaybetti. Katledilen çocukların 2 bin 620'si 10 yaşın altında.

Maktullerin şehirlere göre dağılımında Şam ve kırsalı 11 bin 860 kayıpla ilk sıradayken, Humus 8 bin 570, Halep ise 5 bin 449 insanını kaybetti. 

Geçtiğimiz Ağustos ayı 6 bin 302 kayıpla en çok kayıp verilen ay olurken geride bıraktığımız Kasım ayında da 4 kişi 134 katledildi. 

(İslam ve Hayat / Haksöz Haber)

Etiketler : #Esed   #güçleri   #yine   #pazar   #yeri   #bombaladı:   #202   #kişi   #katledildi   
YORUMLAR
  • merve karadağ   06-12-2012 18:35

    Ben bir şey söylemk istiyorum .eğer gerçekten öbjektif iseniz suriyede üç gün adlı videoyuda yayınlarsınız diye düşnüyorum.çünkü hiç bir şey yazılıp çizildiği gibi değil.evet bu video çekimini yapanlar müslüman değil tam tersine bir inançları var. ama ben söyleyene değil söylenene bakıyorum.eğer bir kafirde yarın güneş doğacak diyorsa bu doğrudur benim için. hz alinin dediği gib ahmak dostun olacağına akıllı düşmanın olsun. EDİTÖRUN NOTU: Merve Hanım o belgeseli çekenler Türkiye'de Ergenekon örgütünü kurarak Müslümanları nasıl hedef almışlardır, biliyor olmalısınız. Ayrıca söylenenlerin doğruluğunu nereden çıkardınız. Suriye rejiminin bir propaganda filmidir o belgesel. Köylüleri korkuyla konuşturmuşlardır orada. Lütfen hakkaniyetle yaklaşalım olaylara.

  • merve karadağ   06-12-2012 18:18

    suriye yönetimi mükemmel bir yönetim değildir .evet doğru. reformalra muhtaç olan bir ülkedir .her ülke kendi şartları içerisnde değerlendirilr. suriye hükümetinin nasıl olduğunu konuşanlar neden arabistan da bir devrimden söz etmiyorlar?laik ve kemalist bir türkiyede rejiminde kimse neden bir devrimden söz etmiyor.? yürek ister değil mi? oysaki türkiyeden bir çok genç kandırlmakta ve suriyeye gönderilmektedir. ama arabistan çok mu mükmemmelki arabistanın para laik tc rejimi eliylede silah yardımlarıyla bir başka ülke devrilmek isteniyor. bunu öğrenmek ve anlamak çok mu zor?yani arabistan yada tc mi bize zalimin kim olduğunu anlatıyor.türkiyede işelne hangi zülm anlatabilrizki. siz suriyede 50 yıllık zulümden söz ettiniz. benim size tc de 70 yıllık zulüm anlatmama gerek var mı bilmiyorum. bütün bunlar varken bana suriye de zulüm olduğunu anlatmayın . elcezirede suriye yönetimini zalim göstermek için çocuklara zorla yaralı taklidi yaptırıldığı için işinden ayrılan onurlu gazetecileri duymadınız mı? zalimse zalimdir . daaha fazla zalim mi yapacağız yani. kim kimden dah zalim olduğunu anlamak için suriyeye değil kendi ülkemize bakalım diyorum.genel evleri açık,faiz var. içki serbest. başörtüsü kamuda yasak bunlar zulüm değilde nedir ? kendimizi aynda görmeden mi ? kendi evimizi temizlmeden bir başkasının evinin kirli olduğunu söylemk inandırcı değil. EDİTÖRÜN NOTU: Merve Hanım bu söylediklerinizin birçoğunu sitemizde yazar akrdeşelrimiz dile getirdi, getiiryor. Ancak tüm bunlar Baas zalim rejimine ayaklanan Suriye halkının ayaklanmasının meşruiyetini ortadan kaldırmaz. Ayrıca Suriye rejiminin, tıpkı Kemalist Türkiye rejimi, Suudi, Katar vs rejimleri gibi reforma değil devrime muhatap kılınması gerekir. Çünkü bunlar köklü zulüm rejimleridir ve ancak inkılabla ortadan kaldırılabilirler.

  • merve karadağ    06-12-2012 17:49

    Allah bir kavme olan düşmanlığınız sizi adaletsizliğe sevketmesin diyor.oysaki her gün suriyede insanlar ölüyor ölenlerde öldürülenlerde suriye li değil mi? böyle bir durumda saldıranla kendini savunanı öğrenmek güçleşse de muhalif adı altında suriyeye gelip insanların içinde bomba patlatmak nasıl bir muhalifliktir anlamk mümkün mü?sanki bu suriyey gelenler kendi ülkeleri şerat devletide bir suriyedir islami olmayan. oysaki yakılıp yıkılan suriyede her geçen gün kazanan israil oluyor. ölen ve öldürülen mazlum suriye halkı üzerinden edebiyatlar yapanların esas bu zulmü bilerek yada bilmeyer işlediğini anlamak masa başın yazılarla değil yerinde görmek gerekiyor. natonun müdahalesi için yüzbinlerce müteciyi sınırımıza yığıp sonrada bakın işte suriyede zulüm var demeden önce suriyede yaşayan 20 milyon insan ne yapıyor.biz ilk kez amerika silahları ile savaşan müslüamnları görüyruz sahnede para bol silah bol böyle akılsız müslümanlar nerden türedi ki? ırak yanıbaşımızda yerle bir oldu bu müslümnalar yoktu. filistin yllarca acı çekti bu müslümanlar yoktu. ülkemizde onbinlerce faili meçhuller yapıldı bu müslümanlr yoktu. arakan kan gölüne döndü bu müslümanlar yoktu. bahreynden suuddan yemenden bahseden yok . varsa bir zulüm suriyede var öyle mi? suriye filistine yaptığı yardı m için mi? amarika politikalarına teslim olamdığı için mi? bu kadar zalim oldu ? her gün muhaliflerin öldürdüğü tecavüz ettiği kadınlara siz esad yaptı demeye devam edin olur mu? esadı sevmiyoruz diye yalan söylemek bir müslüman ne kadar yakışıyor ki? "suriyede üç" gün adlı video kimin yalan söylediğinin güzel bir örneği diye düşünüyorum.akıllı olmayan müslüman yerine ne yazıkki akıllı düşmanı dost edinmek zorunda bırakılmak acıdır. tarihin en baş sayfasına dönüp tekrarhariclik mantığıyla karşılaşmak acıdır maallesef . EDİTÖRÜN NOTU: Merve Hanım, muhaliflerin de mutaka yanlışları var, zaman zaman ölçüsüz şiddete başvurduklarından söz edilebilir. Ancak bu durum, 50 yıllık Baas diktasını ve başlangıçtaki barışçıl gösterilere katliamla karşılık veren mevcut Esed yönetiminin zulmünü, katliamlarını görmezden gelmemizi gerektirmez, öyle değil mi?

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN