Ergenekon'da GATAkulli

GATA'ya sevkedildikten sonra tahliye edilen Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur, hastanenin Beyin Cerrahisi Servis Şefi Kd. Albay Nusret Demircan'la yaptığı konuşmaların yeraldığı ses kaydının doğru olduğunu açıkladı.

12-02-2009


GATA'ya sevkedildikten sonra tahliye edilen Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur, hastanenin Beyin Cerrahisi Servis Şefi Kd. Albay Nusret Demircan'la yaptığı konuşmaların yeraldığı ses kaydının doğru olduğunu açıkladı. Mukaddes Eruygur, tahliye kararında şüphe uyandıran ses kaydındaki kişinin kendisi olduğunu kabul ederek 'Eşimin düştüğü duruma kızgınlığımı dile getirdim' dedi.

ERUYGUR KONUŞTU ALBAY SESSİZ

Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur, Hürriyet gazetesinden Saygı Öztürk'e ses kaydındaki görüşmeyi kabul etti. Mukaddes Eruygur, Öztürk'e yaptığı açıklamada “Kocama yapılan zulüm karşısında ağzımı kapatıp oturacak değilim.Onun düşürüldüğü duruma isyan ediyorum.Bu kapsamda kızgınlığımı dile getirmiş olabilirim” dedi. Ses kaydındaki diğer kişi olduğu ileri sürülen Albay Demircan ise, Yeni Şafak gazetesinin sorusuna 'Beni rahatsız etmeyin' karşılığını vermekle yetindi.

TABURCU EDERİM AMA TUTUKLANIR

Önceki gün internet sitelerine düşen ses kaydında Mukaddes Eruygur, eşi Şener Eruygur'un taburcu edilip edilmemesi konusunda Alb. Demircan'la fikir alışverişinde bulunuyor. Ses kaydından, Albay Demircan, kamuoyunun ağır hasta olarak bildiği, kolunu dahi oynatamadığı açıklanan Eruygur hakkında “Taburcu edilirse yeniden tutuklanmasından endişe duyduğunu, bu konuda hukukçulara danışılması gerektiğini' söylüyor. Demircan kayıtta GATA'ya sevkediltikten sonra Eruygur'a test yapılmadığını film çekilmediğini belirterek, bunun Emekli Sandığı'na fatura edilirken sorun yaşanabileceğini, gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini anlatıyor.

İki mahkeme bizden yana

Kayıtta Mukaddes Eruygur'un, eşinin tahliyesi için 'mahkeme seçimi' üzerine konuşmalar da yeralıyor. Eruygur, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün istekleri doğrultusunda karar verdiğini, 12 ve 14. Ağır Ceza Mahkemeleri'nin ise kendilerinden olduğunu şu sözlerle belirtiyor: '12 ve 14. mahkemeler bizdenmiş. Ankara Barosu, İstanbul Barosu, İzmir Barosu 'hazırız biz' dediler.” Mukaddes Eruygur'un 'bizden' dediği İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, en son emekli Orgeneral Hurşit Tolon hakkında tartışmalara neden tahliye kararı verdi.

İşte şok kayıttaki skandal ifadeler:

Paşa canı isterse gidebilir

Ortam dinlemesiyle kaydedildiği belirlenen ses kaydında Şener Eruygur'un sağlıklı olmasına rağmen GATA tarafından hasta gösterildiği sonucu çıkıyor. İşte o diyaloglar:

Nusret Demircan: Siz avukatla görüşün

Mukaddes Eruygur: Ama bizim avukat beni dinlemiyor yada ben anlayamadım

Demircan: Evet. görüşecekti o. Şimdi biz bu işin yatarak şeyini tam olarak çözemedik. O yüzden şu anda hasta yatıyor gözükecek, gene tedavisi devam edecek, gene canı isteği zaman gidecek.
Eruygur:....

AMAÇ GATA'YA YATIRMAK

Demircan: Yatış yapılacak, bir şey olursa burada olacak, bizim amacımız oydu. Bu şekilde yatınca dediğim gibi sorun çıkacak olursa bu şekilde yaparız, yatarak bir sorun çıkacak olur da bu şekilde yaparız yok değilse...

Eruygur: Önemli olan çıkması

Demircan: Anladım

TABURCUYA İPTAL

Eruygur: Mahkemede ... Onun dışında iyileşti mi, kalktı mı demezler diyor mahkemede

Demircan: O yüzden bir endişe duyduk ve taburcu işlemlerini iptal ettirdim ben (...)

Eruygur: Ben zannediyorum ki gece yürüyüşlerini öğleden sonra egzersizlerimizi yapalım.

Demircan: Hı

Eruygur: Ama işte taburcu olsun mu olmasın mı o sizlerin vereceği karar

Demircan: Dediğim gibi bizim yönümüzden bir sorun kalmadı.

Eruygur: ....

Demircan: Buradan çıktığınız anda tekrar aynı şeyleri yaşayacağınız korkusu var. (...)

(Kaynak: Yeni Şafak)

Etiketler : #Ergenekon'da   #GATAkulli   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN