Darbeci Evren'i korumak Ak Partililere kaldı!

Marmaris'te CHP'li üyeler darbeci Kenan Evren'in adının bulvardan kaldırılmasını istedi, AK Partili üyeler ise bu teklifi "vefasızlık" olur diyerek desteklemedi

02-12-2009


İslam ve Hayat

Kenan Evren 12 Eylül darbesinin faillerinden. Yüzbinlerce insanı işkenceden geçiren ve birçok insanı idama gönderen bir düzenin sembol isimlerinden. Ve son yıllarda, özellikle darbe dönemlerinin yargılanması gerektiği düşüncesiyle yapılan kamuoyu çalışmaları var. Bu çerçevede, halk düşmanı olarak hatırlanan Evren'in  darbe döneminde ve sonrasında adının verildiği tabelalardan, yer ve okul isimlerinden çıkarılmasına çalışılıyor. 

Böyle bir süreçte Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşanan bir olay hayli dikkat çekiciydi. Marmaris Belediyesi’nin olağan meclis toplantısında Kenan Evren’in ismini taşıyan bir bulvarın adının değiştirilmesi önerisi görüşüldü. İsim değişikliğine karşı çıkan AK Partili meclis üyeleri adına konuşan Sahir Ökten "Bu gerginlik oluşturacak bir konu olarak görünüyor. Kenan Evren, ilçemizde 1989 yılından sonra burada yaşadı ve 2 yıl önce de ayrıldı. Burada bulunduğu sürede en az iki okul kazandırdı ve zamanını hep eğitim çalışmalarına harcadı. Marmaris’te yaşamasının getirdiği bir katma değer vardı. Bu şehirde altyapı problemi yoksa, bunda birinci derecede Sayın Evren’in katkısı oldu. Marmaris yaşayanlarının bir vefa borcu olduğunu düşündüğüm için isim değişikliğini kabul etmiyoruz.” dedi. Yapılan oylamada AK Parti’li 4 meclis üyesinin “hayır” oyuna karşılık CHP’li 11 meclis üyesinin “evet” oyuyla, bulvarın isminin değiştirilmesine karar verildi. 

AK Partili Ökten, Kenan Evren’in adının tabelada kalmasını bir vefa borcu olarak nitelendirmiş ama zalim Evren’in halka vermesi gereken hesap borcu konusunda acaba nasıl bu kadar pervasızca davranmış! Sırf CHP'liler teklif etti diye Kenan Evren'i sahiplenen ve savunan bir politikanın, zorbalıkta direnç gösteren statükonun işine geleceği apaçık değil mi? Demek ki politik hırs devreye girince; akıl, vicdan ve basiret rahatlıkla devre dışı kalabiliyor.

CHP ise zaten tam bir çelişkiler yumağı. Çünkü Marmaris'ten Kenan Evren'in adını kaldırmaya çalışan CHP'nin Muğla Belediyesi'ndeki yöneticileri de, Van'da 33 köylüyü yargısız infazla kurşuna dizdiren dönemin 3. Ordu Komutanı Orgeneral Mustafa Muğlalı'nın adını bir iş hanına verdiler.


Etiketler : #Darbeci   #Evren'i   #korumak   #Ak   #Partililere   #kaldı!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN