Çeşitli ürünlerde domuz eti bulgusu

Salam, sucuk, zeytinyağı, süt ve yoğurda kadar pek çok gıda maddesinde yapılan analizlerde, tek tırnaklı olarak bilinen at, eşek ve domuz eti ile koruyucu katkı maddelerine rastlandı.

18-11-2011


Uzman Gıda Kontrol Laboratuvarı'nın et ve et mamullerinden salçaya, zeytinyağından süt ve yoğurda kadar pek çok gıda maddesinde yaptığı analizlerde, tek tırnaklı olarak bilinen at, eşek ve domuz eti ile koruyucu katkı maddelerine rastlandı.

Uzmanlar, bu tür gıdaların hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklar ile kanser, sarılık ve siroz gibi çok sayıda hastalığa yol açabileceğini belirterek “Yurttaşlar gıda ürünlerini alırken mutlaka etiketine bakmalı, üzerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın üretim izni ibaresini okumalı” dediler.

Laboratuvarın Genel Müdürü Seyfettin Parıldar dün düzenlenen basın toplantısında, et mamullerinden olan sucuk, salam, sosisin yapıları nedeniyle taklit ve karışıma son derece uygun olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’de merdiven altı üretiminin yaygınlığına vurgu yapan Parıldar, “Bazı imalatçıların yoğurdu daha katı hale getirmek için büyükbaş hayvanların yağından elde edilen toz halindeki jelatin kullandığı bulgusuna rastlandı. Ürün etiketlerine mutlaka bakın” diye konuştu.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Çeşitli   #ürünlerde   #domuz   #eti   #bulgusu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN