Cenevre'de barış görüşmesi, Halep'te Rus bombardımanı

Cenevre'de Suriye'deki iç savaşı sonlandırmak için başlatılan görüşmeler devam ederken Rus hava kuvvetleri Halep'te sivillere saldırı düzenlemeye devam ediyor

02-02-2016


Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep'in kuzeyinde muhaliflerin denetiminde olan Anadan ilçesine düzenlediği hava saldırıları sonucu 6 sivil öldü, 16 kişi yaralandı.

Anadan'daki sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, Rus jetleri, Halep'in kuzeyinde yönetim karşıtlarının kontrolündeki Anadan ilçesinde yerleşim yerlerine 50 saldırı gerçekleştirdi.

Saldırılarda 6 sivilin öldüğünü, 16 kişinin yaralandığını ifade eden yetkililer, sivil savunma ekiplerinin yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralıları kısıtlı imkanlarla çıkartığını söyledi.

Anadan'daki yerel aktivistlerden Muhammed Kurab ise 5 Rus savaş uçağının ilçe ve çevresindeki yerleşim yerlerine yoğun bir şekilde saldırdığını belirterek, Rusların iki günden bu yana Halep'in kuzeyinde muhaliflerde olan bölgelere saldırdığını kaydetti.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu ancak Rus uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.

BARIŞ GÖRÜŞMELERİ DÜN İTİBARİYLE RESMEN BAŞLADI

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, İsviçre'nin Cenevre kentinde, BM Cenevre Ofisi'nde Suriye rejimini temsilen Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi ile dün akşam görüştü.

Güçlü muhaliflerden Ahrar'uş Şam ve Ceyş'ül İslam gruplarının Cenevre görüşmelerine bireysel olarak katılmalarına başta kabul etmeyen Rusya ise geri adım attı ancak haal söz konusu grupları terörist olarak gördüklerini belirtti.

Madaya, Fua ve Kefarya'ya insani yardım ulaştırılmasına Şam yönetimi izin verirken, muhaliflerin talepleri şu saatlerde hala müzakere masasında devam ediyor.

Etiketler : #Cenevre'de   #barış   #görüşmesi   #   #Halep'te   #Rus   #bombardımanı    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN