Bursa'da Ahmedinejad'a protesto

Bursa'da eski başbakan Necmettin Erbakan'ın anma törenine katılan İran'ın eski cumhurbaşkanı Ahmedinejad konuşma yaptığı sırada protesto edildi. Protestocu 4 kişi bazı dinleyiciler tarafından dövülerek salondan çıkarıldı.

28-02-2015


İran lideri dua edip konuşmaya başlarken, salondan protesto sesleri yükseldi. İran'ın Suriye'deki Beşşar Esed yönetimine destek için asker göndermesine atıfta bulunan protestocular 'Ahmedinejad dışarı' sloganı attı. Göstericilere tepki gösteren salondaki dinleyiciler ise buna 'Mücahit Erbakan' sloganlarıyla karşılık verdi. Ardından salonun arkasında arbede yaşandı. Yanlarında Suriye bayrağı bulunan 4 protestocu salondan çıkarıldıktan sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek gözaltına alındı.

Polis, protestocuların tören öncesi kongre merkezinin önünde sırt çantasını yere atıp konuşan T.Ç.'nin arkadaşları olabileceğini söylediler. Yaşanan bu gelişmelerden sonra konuşmak için salonda sahneye çıkan Ahmedinejad'ın çevresindeki güvenlik önlemleri arttırıldı.

Öncesinde de İran'ın eski cumhurbaşkanına protestolar vardı. Etkinliğin yapıldığı kongre merkezinin önünde Ahmedinejad'ı protesto eden bir kişi gözaltına alındı.Ahmedinejad'ın Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne intikal etmesinin beklendiği sırada üzerinde bomba olduğunu iddia eden bir kişi, İran liderini protesto etti. 

Bu sırada elindeki çantayı fırlattığı gözlenen kişi, "Ahmedinejad'ı burada istemiyoruz. Toplantı burada yapılmasın. Şebbihalar Suriye'de çocukları öldürüyor" diye bağırdı.

Bunun üzerine çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, kimliği henüz belirlenemeyen şüpheliyi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.

 

Etiketler : #Bursa'da   #Ahmedinejad'a   #protesto   
YORUMLAR
  • Muradi   01-03-2015 22:56

    Türkiye'de Müslüman geçinen iki parti de ne ilginçtir ki zalimlerle işbirliğini temel almışlardır. Tabi bu durum sistem içi siyasetin kaçınılmaz bir gereğidir aynı zamanda. Saadetçiler Esed gibi bir zalimi desteklemekten gocunmazken, AKP'liler de ABD ile işbirliğini normal görüyorlar. Bu partilerin etkisi altında bulunan Müslümanların zulme karşı duyarlılığı ise sitem etmekten öteye gidemiyor. Çünkü balık baştan kokuyor...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN