Bu yılın ilk çeyreğinde tünellerde 14 Gazzeli öldü

Gazze'nin nefes borusu sayılan tüneller onlarca kişinin hayatına mal oldu.

24-04-2010


Birleşmiş Milletler İşgal Altındaki Filistin Topraklarında İnsani İşler Koordinasyon Merkezi yaptığı açıklamada, Mısır-Gazze sınırındaki tünellerde yılbaşından bu yana 14 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

OTCH yaptığı açıklamada, tünellerin bombalanması, çökmesi veya içerde meydana gelen elektrik kontağı nedeniyle şimdiye 14 Filistinli vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 22 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Açıklamada, Mısır güvenlik güçlerinin geçen hafta içinde bulduğu 6 tüneli içlerine koyduğu patlayıcıyla havaya uçurduğu belirtilerek, patlamalarda can kaybının olmadığı kaydedildi.

Raporda ayrıca, amaçların dışında kullanılan birkaç tünelin de Gazze Hükümeti tarafından kapatıldığına dikkat çekildi.

Siyonist işgal rejiminin dört yıla yakın bir süredir Gazze’ye ambargo uygulaması nedeniyle Gazze’de yaşayan insanlar temel ihtiyaçları olan gıda, yakıt ve ilaçları yer altında kazdıkları tünellerden sağlamaya çalışıyorlar. Tünellerin işgal askerleriyle Mısır güvenlik güçleri tarafından bombalanması veya kendiliğinden çökmesi sonucu şimdiye kadar onlarca kişi hayatını kaybetti ve yine onlarcası da yaralandı.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Bu   #yılın   #ilk   #çeyreğinde   #tünellerde   #14   #Gazzeli   #öldü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN