Bu mahallelere girmek yasak!

Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ulugüler, yayınladığı talimatnameyle, er ve erbaşların kentteki 9 mahalleye girişini yasakladı.

16-03-2009


Tümgeneral Ulugüler, yayınladığı talimatnameyle, er ve erbaşların kentteki 9 mahalleye ve onlarca lokanta, kafe ve otele girişini yasakladı.

Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ulugüler, yayınladığı talimatnameyle, er ve erbaşların kentteki 9 mahalle ile onlarca lokanta, kafe ve otele girişini yasakladı...

Fişleme rezaletlerine bir yenisi eklendi. Kayseri 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Rıdvan Ulugüler'in Kayseri'de 9 mahalle ile çok sayıda esnafı fişlediği ortaya çıktı. Kayseri'deki bu yerleri sadece fişlemekle kalmayan Ulugüler, fişlenen yerlere askeri personelin gitmesini engellemek için de emir yayınladı. Kayseri 2. İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda 31 Aralık 2008'de uygulamaya konulan ve "Askeri Personelin Girmesi Sakıncalı Olduğu Yerler" başlıklı skandal emrin askerlere sözlü olarak tebliğ edilmesi ve panolara da asılmaması istendi.

‘Gizlilik’ vurgusu yapıldı

Yazıda askerlere "sözlü olarak tebliğ" edilmesi istenen bölümün yanına özellikle "yazılı olarak tebliğ edilmeyecek" şeklinde ibare de konuldu. Tümamiral Ulugüler, "özel" damgalı olarak birliklere gönderilen yazının "gizlilik" derecesine uygun olarak muhafaza edilmesini talimatında vurguladı. Kayseri'nin mahallelerini ve esnaflarını töhmet altında bırakan Tümamiral Ulugüler, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliği'nin 110. maddesini de fişleme skandalına dayanak yaptı. Türk askerinin onurlu ve haysiyetli bir şekilde hareket etmesini isteyen yönetmelik maddesinde ise şu ifade yer alıyor:

‘Düşman gözler üzerimizde’

"Erbaş ve erlerin izinli bulunduğu zamanlarda dost ve düşman gözlerinin kendi üzerinde olduğunu düşünerek ve yalnız kendisinin değil, bütün milletine ve Silahlı Kuvvetler’e ait onur ve haysiyeti kıracak hallerden ve yasak edilen şeyleri yapmaktan çekinmelidir."

Havacı generalin skandal yazıda bir taraftan 'haksız rekabet yaratmamak" için 'Erbaş ve Erlerin Girmesi Serbesttir' gibi levhaları ticari işletmelere asılmasına müsaade edilmeyeceğini söylerken, bir taraftan da fişlenen yerlere gidilmesini yasaklaması ise kafaları karıştırdı. Benzer bir skandalın yaşandığı Eskişehir'de de fişlenen esnaf uygulamaya sert tepki göstermişti. Bu arada Kayseri esnafının da bölücü uygulamadan büyük rahatsızlık duyduğu öğrenildi.

İşte yasaklanan mahalleler

MAHALLELER: Tacettinveli Mahallesi, Caferbey Mahallesi, Nazımbey Mahallesi, Yavuzlar Mahallesi, Battalgazi Mahallesi, Küçük Mustafa Mahallesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi, Hilal Mahallesi ve Boztepe Mahallesi.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Bu   #mahallelere   #girmek   #yasak!   
YORUMLAR
  • HUSEYIN SASMAZ   26-03-2009 01:31

    IFTIRA...ALLAH’SIZ BATIL GUCLER... Türkiye'de kendi hegomonyasını güçlendirmek, ideolojisini tam anlamıyla hakim kılmak ve en büyük düşman diye nitelendirdiği İslam’ı yeryüzünden silmek için çabalayan Amerika'nın, yerli işbirlikçileri ile başlattığı 'Ergenekon' adlı operasyonu sürüyor… Amerikanın, işbirlikçisi hükümet ve onun yandaşı medya ile birlikte, ulusalcı unsurları içinde barındıran, ve bir asır öncesinin süper gücü İngiltere’nin siyasetinin güdümünde hareket eden bir örgüt olduğu bilinen Ergenekon operasyonunda ülkede kendi karşısına çıkabilecek tüm güç unsurlarını ortadan kaldırmak istediği açık ve net… Ergenekon haberlerinin son serisinde kıytırık bir örgütlenme olan Ergenekon ile küresel çalışan ve amacı İslami yeniden başlatmak olan Hizb-ut Tahrir hayatı yan yana getirilmek suretiyle Müslümanlar nezdinde itibarını lekelemek istiyorlar. Bu şekilde haber ve yayınlar ile de İslami bir parti olan ve küresel alanda faaliyet gösteren Hizb-ut Tahrir’i Ergenekon operasyonu içine çekmek istiyorlar… Fakat Hizb-ut Tahrir’in geçmişini incelediğimizde bunun gibi nice haberler yapıldığını ve hepsinin ters teptiğini ve Hizb-ut Tahrir’in metodundan ve yolundan sapmadan hedefine sabit ve emin adımlarla yürüdüğünü görüyoruz. Allah teâla iftira atan ve yalan haber yapan, çamur at izi kalsın mantığını kullanan zihniyetlere ne güzel cevap veriyor ve nasihat ediyor: "Siz o iftirayı dilinize dolamıştınız. Hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığınız şeyi ağzınızla söylüyor ve onu önemsiz birşey sanıyordunuz. Halbuki bu, Allah nezdinde büyük bir günahtır" (en-Nur 16-15) NOT;Idiia edilen Metnin cok iyi dikkatlice okunmasini rica ediyor,akli selim kisinin iftira oldugunu anlayacagini umuyorum.

  • dadas   16-03-2009 18:11

    aslinda normal birsey deyil ama askeriye zaten böyle seylerle gündemde olunca normal oluyor artik.aslinda bu ilk deyil ben amasyada askerlik yaparken amasyadada bazi bölgeler yasakti ayni sekilde kahve ve lokantalarda bildiyim kadariyla turkiyenin her yerinde var böyle yasaklar

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN