Bu kez de camiye saldırdılar

Olay Kocaeli'nin Derince İlçesi Çınarlı Mahallesinde meydana geldi. Bir grup marjinal eylemci önce AK Parti seçim bürosuna ve iş yerlerine saldırdı. Ardından Çınarlı Merkez Camii'ye yönelen provokatörler alt katta bulunan çay ocağını bastı.

17-06-2013


Olay Kocaeli'nin Derince İlçesi Çınarlı Mahallesinde meydana geldi. Bir grup marjinal eylemci önce AK Parti seçim bürosuna ve iş yerlerine saldırdı. Ardından Çınarlı Merkez Camii'ye yönelen provokatörler alt katta bulunan çay ocağını bastı.
 
 
Camii cemaatinin yatsı namazı için beklediği esnada gerçekleşen saldırıda göstericiler ellerindeki parke taşları ile çay ocağını ve camiyi taş yağmuruna tuttu.
 
Saldırıda cami cemaatinden 4 kişi yaralandı.
 
VALİ TOPACA: KÜÇÜK ÇAPLI KARGAŞA
 
Kocaeli Valisi Ercan Topaca ile İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Derince Belediye Başkanı Aziz Yıldırım olay yerine gelerek yaşananlar hakında bilgi aldı. 
 
Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Vali Topaca, Derince'de 250 kişilik bir grubun AK Parti Derince seçim bürosunun camlarını kırdığını anlattı.
 
Daha sonra grubun seçim bürosuna çok yakın mesafede bulunan caminin altındaki çay ocağının camlarını kırdığını belirten Topaca, "Cami derneğinin lokalindekilerle kısa bir tartışma yaşanıyor. Oranın da camını pencerini indiriyorlar. Küçük çaplı bir kargaşa yaşanıyor. Neticede bir vatandaşımızın kolu kırıldı, 2 vatandaşımız da hafif sıyrıklarla yaralandı. Çok kayda değer bir olay yok, basit bir toplantı ve gösteri yürüyüşü ufak çaplı bir tartışmadan çıkan bir olay" dedi. 
 
"Caminin çay ocağındaki cam pencerelerin yenilenmesi için çalışma başlattık. Sabaha hallolacak" diyen Topaca, şöyle devam etti: 
 
"İlçe Emniyet Müdürümüz olaya müdahale ederken yaralandı. Şu anda hastanede. 15 gün rapor verilmiş. Ciddi bir sağlık durumu var, darp var. 1-2 gün hastanede kalacak gibi görünüyor. Orada güvenlik ve iş yerlerine ait kamelarla var. şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattık. Tahmin ediyorum faillerin kısa bir süre içerisinde yakalayacağımızı ve adaletin önüne çıkaracağımızı düşünüyorum."
 
(Kaynak: Haber 7)

Etiketler : #Bu   #kez   #de   #camiye   #saldırdılar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN