Boğaziçi Üniversitesinde tanklı 28 Şubat protestosu

Boğaziçi Üniversitesi Müslüman Öğrencileri, 28 Şubat darbesinin 14. yıldönümünü üniversite kampusunda tank yürüterek protesto ettiler.

01-03-2011


28 Şubat 1997. Sistemin bir kez daha alçak yüzünü gösterdiği, zalimliğine kaypaklığı eklediği post-modern bir darbeyle yeni bir süreç başlamıştı. 28 Şubat eylüllerin, ekimlerin ve diğer kirli tarihlerin tekerrür ettiği bir gündü. O günlerde çocuk olanlar bile asla bu zulmü unutmadı, unutturmayacak da.

Boğaziçi Üniversitesi Müslüman Öğrencileri de 28 Şubat zalimlerinin yaptıklarının yanlarına kâr kalmayacağını hatırlattı. Eyleme İbrahim Suresi 42-44. ayetleriyle başlayan öğrenciler, Kuzey Kampusta basın açıklaması okuduktan sonra Güney Kampus Meydanına "Tank"la yürüdüler.

Öğrenciler yürüyüş boyunca "Zulme karşı omuz omuza", "Li hember zalim, li cem mazlum (zalime karşı, mazlumun yanında)" , "Darbeler yıldıramaz, Müslümanlar susmaz" , "Paşaların tankı susturamaz halkı", "İslami direniş engellenemez", "Müslüman uyuma izzetine sahip çık", "Libya'ya Mısır'a direnişe bin selam" şeklinde sloganlar attılar.

Zulmün kalktığı adaletin ise yeryüzüne hâkim olduğu güne kadar Müslümanların direnişlerine devam edeceğinin vurgulandığı basın bildirisinin tam metnini aşağıda okuyabilirsiniz.

Etiketler : #Boğaziçi   #Üniversitesinde   #tanklı   #28   #Şubat   #protestosu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN