Bir ayakkabı da işbirlikçiye

Filistinli bir çocuk, işbirlikçi Mahmud Abbas'ın gayrı meşru hükümetinin başı Feyyad'a ayakkabı ve portakal fırlattı.

17-02-2009


Başkanlık süresi bitmiş olan Mahmut Abbas’ın adamları, Selam Feyyad’ın arabasına ayakkabı fırlatan Filistinli çocuğu tutukladı.

The Jerusalem Post gazetesi bugün (17 Şubat Salı) internet sitesinde verdiği haberde, gayri meşru Ramallah hükümetinin başında bulunan Feyyad’a ayakkabılarını fırlatan çocuğun, Beytlaham yakınlarında bulunan ed-Dehîş mülteci kampından Sahir Ahmed (15) olduğunu duyurdu.

Batı Yaka’daki Filistinliler, eski ABD başkanı Bush’a ayakkabısını fırlatan ve Arap ve İslam âleminde bir sembol haline gelen Muntazar ez-Zeydi’yi taklit ederek ayakkabısını Fayyad’a atan Filistinli çocuk Sahir Ahmed’in yaptığı bu eylemin Batı Yaka’da bir ilk olduğunu ifade ettiler.

Olay, Feyyad’ın 12 Şubat Perşembe günü Hıristiyan din alimlerinin düzenlediği konferansa katılmak için geldiği Batı Yaka’nın güneyinde bulunan Beytlaham’da meydana geldi.

Feyyad beraberindeki konvoyla birlikte ana caddelerden birinden geçerken, Filistinli çocuk Sahir Ahmed ayakkabısıyla elindeki portakalları Feyyad’a atıp kaçmaya başladı. Sokak aralarında çocuğu kovalayan Feyyad’ın korumaları uzun uğraşlardan sonra çocuğu yakaladılar.

Çocuğun sorgu için merkeze götürülmeden önce ağır bir şekilde dövüldüğü bildiriliyor.

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Bir   #ayakkabı   #da   #işbirlikçiye   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN