Başörtüsü Platformları Bursa’da buluşuyor

Türkiye’nin 9 şehrinde başörtüsüne özgürlük eylemleri düzenleyen platformlar, 10. istişare toplantısını gerçekleştirmek üzere bu haftasonu Bursa’da buluşacaklar

03-02-2011


İslam ve Hayat

2005 yılında Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından başlatılan ve bugün itibariyle Kocaeli, Sakarya, Ankara, Akyazı ve Konya’da haftalık, Antalya, Van, Bursa ve Afyonkarahisar’da aylık başörtüsüne özgürlük eylemleri yaparak mücadelelerine devam Başörtüsü Platformları, 5-6 Şubat 2011 tarihlerinde Bursa’da buluşacaklar.

Mazlum-der Bursa Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 10. İstişare Buluşması kapsamında platform temsilcileri son gelişmeler ışığında başörtüsü yasağını ve gelinen noktada Platformların tecrübesinin değerlendirilmesini yapacaklar.

Teorileri sahada tecrübe etmeyi, süreç içinde durum değerlendirmesi yapmayı ve kendi yapısı da dâhil olmak üzere, her gelişmeyi tartışmaya açmayı prensip kabul eden Platformlar, Bursa Buluşması’nda da hem başörtüsü yasağında YÖK kararı ile ortaya çıkan yeni durumu değerlendirecekler, hem de Platformlar’ın bir sonraki buluşmasına kadarki sürece yön verecekler.

Başörtüsü Platformları, Bursa Buluşması kapsamında istişare toplantıları dışında etkinlikler de düzenleyecekler. İlk olarak Bursa Mazlum-der Şubesi öncülüğünde yürütülen eylemlerin 14. ay basın açıklamasını yapmak üzere saat 14.00’de Şehreküstü Meydanı'nda platform temsilcileri de hazır bulunacak.

Eylemde ayrıca Sakarya Adalet Girişimi tarafından hazırlanan “Türkiye’de ve Dünyada Başörtüsü Raporu 2009-2010” adlı çalışmanın kamuoyu duyurusu gerçekleştirilecek.

"Dönüm Noktasında Bağımsız İslami Muhalefet Paneli

İkinci etkinlik ise Ördekli Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak.

Dönüm Noktasında Bağımsız İslami Muhalefet” başlığıyla düzenlenecek panelde  panelde İstanbul’dan Rüştü Hacıoğlu, Türkiye siyasetinde İslami muhalefetin tarihsel eleştirisini yapacak. Tokat’tan Ahmet Örs, platformların İslami bir Muhalefet imkânı olarak sorumluluğunu değerlendirirken, Van’dan Fuat Değer Özgürlük meselesini “Başörtüsü” başlığı altında tartışacak. Ankara’dan Zeynep Özçelik ise Müslümanca bir duruş üzerinde “Kadın” ve “Kimlik” mücadelesini konuşacak.

Gençler özel bir oturum gerçekleştirecek

Bursa Buluşması’nda ayrıca platformların gençlik temsilcileri de bir araya gelerek ayrı bir oturum gerçekleştirecekler.

İki gün sürecek etkinliklere Kocaeli, Adapazarı, Ankara, Akyazı, Konya, Antalya, Van, Afyonkarahisar, İstanbul ve Tokat’tan katılım gerçekleşecek. Platformlar’ın Bursa Buluşması’nda bundan sonraki sürece nasıl devam edileceğini tartışılacağı için gözlemci statüsünde katılacak il bulunmuyor.

Etiketler : #Başörtüsü   #Platformları   #Bursa’da   #buluşuyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN