Amerika faizsiz sistemi tartışıyor

ABD'de faizsiz sistem tartışılmaya başlandı. Merkez Bankası (FED) Başkanı Bernanke ilk kez sıfır faizi telaffuz etti ve 'Silahımız var' dedi.

03-12-2008


Faizin yüzde 1 olduğu Amerika Birleşik Devletlerinde 'sıfır' faizi tartışıyor. FED Başkanı Bernanke de ilk kez sıfır faizi telaffuz etti ve 'Silahımız var' dedi.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, ekonominin korunması için kararlı adımlar atılması gerektiğini ve faizlerin sıfıra yaklaşmasına rağmen FED'in elinde kullanabileceği alternatif araçlar bulunduğunu söyledi.

Bernanke önceki gün Austin ticaret odasında yaptığı konuşmada 'Ülkemizin ekonomi politikası, finansal istikrar ve ekonomik büyümenin karşı karşıya olduğu önemli risklere kararlılıkla çözüm aramalıdır' dedi.

Ekonominin 'oldukça ağır' baskılar altında bulunduğunu ve piyasaların eylül ayında yeniden yaşadığı bozulmanın ardından ekonominin daha da zayıfladığını belirten Bernanke 'Hane halkı harcamaları azalmaya devam ediyor, bu yüzden tüketici harcamalarının hızı, dördüncü çeyrekte keskin bir düşüş daha gösterme yolundadır' uyarısında bulundu.

Bernanke, şu anda yüzde 1 olan hedef faiz oranının altında kalacak faizlerin de 'kesinlikle uygulanabilir' olduğunu, ancak büyümenin tekrar tesisi için FED'in başka alışılmamış önlemler de alabileceğini söyledi. Bernanke, 'Geleneksel faiz politikası, faizlerin sıfırın altına indirilemeyeceği gerçeğiyle sınırlı olsa da, FED'in elindeki diğer bir silahın, yani likidite temininin etkisi geçerli olmaya devam etmektedir' dedi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Amerika   #faizsiz sistemi   #tartışıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN