ABD kan içmeye devam ediyor

İşgalci Amerikan güçlerinin Sar Mahallesi'nde gerçekleştirdiği saldırılarda 19 kişinin şehit edildiği, aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu 116 kişinin de yaralandığı bildirildi.

12-05-2008


İşgalci Amerikan güçlerinin Sar Mahallesi'nde gerçekleştirdiği saldırılarda 19 kişinin şehit edildiği, aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu 116 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Amerikan askerlerinin saldırdığı Sadr semtinde son 24 saat içinde meydana gelen çatışmalarda 19 kişinin öldüğü, 116 kişinin yaralandığı bildirildi. Bölgede bulunan iki hastane, kendilerine getirilen ölü ve yaralıların arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu açıkladı.
Amerikan ordusundan yapılan açıklamada ise, Bağdat'ın doğusundaki Sadr semtinde bariyer kuran Amerikan askerlerine saldıran kişilerden 11'inin öldürüldüğü öne sürüldü. Açıklamada, Sadr semtinin çeşitli bölgelerinde çıkan çatışmalarda da 8 gerillanın daha öldüğü ileri sürüldü.

Son ölümlerle birlikte Perşembe gününden bu yana Bağdat'ta ABD askerleri ile milisler arasındaki çatışmalarda ölenlerin sayısı 33'e ulaştı.
Sadr semtindeki çatışmalar, Başbakan Nuri El Maliki'nin Mart ayı sonlarına doğru milislere yönelik operasyon emri vermesiyle başlamıştı. İki milyon civarında kişinin yaşadığı semtte hemen hemen hergün çatışma yaşanırken, yardım çalışanları ise çatışma arasında kalan sivil halkın su, gıda ve ilaç sıkıntısı çektiğini bildiriyor.

Bu arada Irak'taki Amerikan ordusunun bir kayıp daha verdiği belirtilirken, askerin çatışmada ölmediği kaydedildi.  Irak savaşının başladığı 2003 yılının mart ayından beri Irak'ta ölen askerlerin sayısı da resmi rakamalar göre 4074'e yükseldi. (Milli Gazete)

Etiketler : #ABD   #kan   #içmeye   #devam   #ediyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN