ABD-Almanya-Hollanda ortak yapımı vahşet

Hollanda askerlerinin CIA ve Almanlarla birlikte Afganistan'da sivilleri katledip kayıtlara da 'Taliban' diye düştüğü ortaya çıktı.

06-11-2009


Almanya'nın resmi televizyonu ARD'nin haber programı Monitor, Alman askerlerinin de görev yaptığı Hollanda özel timi KCT'nin 2002 yılında CIA ile birlikte hapisten kaçan Afganlıları yakalayarak katlettiklerini ortaya çıkardı. 

Monitor çalışanları iki sene önce ele geçirdikleri bir cd'den yola çıkarak yaptıkları araştırmalar sonucu, KCT'nin hapisten kaçan Afganlıları tutuklayıp hapse geri götürmek yerine silahsız oldukları halde teker teker kurşunlayarak öldürdükleri tesbit etti.

Hollandalı ve Alman askerlerin birlikte yaptıkları operasyonları belgeleyen yüzlerce resmi inceleyen Monitor ekibi, üniforması olmayan, silahsız, hatta ayaklarında ayakkabıları bile olmayan, başlarından vurularak öldürülmüş insanları görünce şok oldular.

Yaklaşık 30 kişiden oluşan ve karanlık işler yapmakla ünlenen Hollanda özel timi KCT 2002 yılında Alman generalin emrinde görev yapıyordu. Özel timdeki beş Alman askerden biri olan Achim Wohlgehtan'ın Afganistan'daki maceralarını kaleme aldığı kitabında, katliamın gerçekleştiği gün 7 Ağustos 2002'den bahsederek 'kaçan haydutları takip ediyoruz' diye yazmış.

Hollanda Savunma bakanlığı da Monitor redaksiyonuna adı geçen olayın gerçekleştiğini onayladı. Ancak katledilmiş insanları gösteren resimler hakkında ne Hollanda Savunma Bakanlığı ne de Achim Wohlgehtan hiçbir açıklamada bulunmadı


Resimleri inceleyen uzmanlar, Afganlıların bazılarının ayaklarında ayakkabı bile olmadığını, yakalandıktan sonra çok yakından kafalarına kurşun sıkılarak infaz edildiklerinin kesin olduğunu belirttiler.


Monitor'un bu haberinden sonra Hollanda Arnheim savcılığı askeri polisi görevlendirerek olayın soruşturulmasını istedi. Hollanda ve Almanya adalet yetkililerinin birlikte çalışarak olayı aydınlatması bekleniyor.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #ABDAlmanyaHollanda   #ortak   #yapımı   #vahşet   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN