5 şehirden NATO'ya ve Libya tezkeresine tepki!

Adalet ve Özgürlükler Platformu bileşenleri Kocaeli, Sakarya, Ankara, Akyazı, Konya ve Tokat’ta yaptıkları eylemlerle ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin saldırılarını protesto ederken, AK Parti Hükümeti’nin NATO’yla işbirliği yaparak Libya operasyonuna dahil olmasına tepki gösterdi.

28-03-2011


Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu’nun 310. hafta basın açıklamasında “Başta ABD ve Emperyalist Batılı ülkeler! Yıllardır ‘insancıl amaçlarla gidiyoruz’ dediğiniz toprakları, arkanızdan ne hale getirdiğinizi görüyoruz. İşte Afganistan, işte Pakistan, işte Irak… Savaşla ve soykırımla elde edemediğiniz ülkeleri, zalim diktatörleri bahane ederek elde etmeye çalışan siz emperyalist ülkeler, şimdi hangi senaryo peşindesiniz? Ve Türkiye bu operasyonların neresinde? Bir zamanlar kendi toprağı olan Libya’ ya , bir bombada biz mi atacağız? Operasyonların durması için çabalayacağımız yerde, gemilerimizi, denizaltılarımızı ve savaş uçaklarımızı gönderiyoruz. Böylelikle kardeşlerimize bir kurşunda biz sıkıyoruz.” denildi.

Hükümet tutarlı değil!

Libya’daki operasyonlara ve Suriye, Bahreyn ve Yemen’deki ayaklanmalara destek veren Sakarya Adalet Girişimi, 289. hafta eyleminde şu mesajı verdi: ” Dünyada yaşanan hadiseleri tahlil eden ve biraz tarih okuyan selim akıl sahibi insanlar; batılı emperyalistler için, ne Libya’da akan kanın, ne de insan hakları ihlalleri gibi unsurların önemli olmadığını bilirler. Kaldı ki Yemen’ de Cuma namazından çıkan masum sivillerin kurşuna dizilmesini ve Bahreyn’de yaşanan sivil katliamları keyifle seyreden ABD ve müttefikleri, daha işin başında sınıfta kalmışlardır. Ancak itiraf edelim ki, ABD ve müttefikleri, BM Güvenlik Konseyi’ni teslim almışlardır… Askeri harekâttan kısa bir süre önce, “NATO’nun Libya’da ne işi var?” diyen ve Libya’ya askeri müdahale yapılmasına karşı çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı karşısında sessiz kalmış, tezkere çıkmadan 3 gemiyi göndermiştir. Hükümet, bu konuda daha kararlı ve tutarlı davranışlar sergilemelidir.”

TOKAD’dan İslami çevrelere uyarı!

TOKAD (Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği) NATO’nun Libya operasyonunu protesto eden bir eylem düzenledi. NATO ve ABD bayraklarının yakıldığı eylemde “NATO operasyonuna verilen destek, Libya halkının diktatör Kaddafi’nin zulmünden kurtarılmasıyla gerekçelendiriliyor. Buradaki çelişkileri görmüyor değiliz. Madem Kaddafi zalimdi de 25 milyar dolarlık yatırımı gerekçe gösterdiniz de neden direnişçilere destek vermediniz? Bu mu üstün ahlak anlayışınız?

Şimdi AKP iktidarı sürecinde idealler yitimine uğrayan farklı İslami çevrelere, duyarlı insanlara soruyoruz: Irak işgali için tezkereye onurluca karşı çıktınız. Peki, Kaddafi zalimdi de Saddam zalim değil miydi? Batılıların maşası olarak İran’a saldırırken, kuzey Irak’ta Kürtleri, güney Irak’ta Şiileri katlederken Saddam zalim değil miydi? Ama o zaman Irak ve Ortadoğu halkının kendi geleceklerini kurma, kendi zalimleriyle hesaplaşma mücadelesiyle emperyalist saldırıyı birbirinden ayırt etme ferasetini göstermiştiniz.

Sekiz yılın sonunda değişen nedir?Her şeye rağmen iktidara sahip olma, onun nimetlerini yitirmeme arzusu mu? Peki, ya iktidarınız küresel kapitalizmin öncülerinin her dediğini yapıyorsa, hiçbir kritik konuda onlara karşı gelemiyorsa, İslam dünyasına döndürülen füze kalkanına evet diyorsa, Libya’ya saldıran NATO’nun komuta üssünü İzmir’e alıyorsa, Afganistan’da her gün onlarca müslümanı katleden NATO’nun içinde yer alıyorsa, çıkarları ahlaki davranmak ve mazlumun yanında yer almaktan daha önde tutuyorsa hâlâ bu politikalara onay verecek misiniz? Yoksa Türkiye’nin bir an önce kanlı işgal örgütü NATO’dan ayrılması için sesinizi yükseltebilecek misiniz?”

Ne Kaddafi, ne BM, ne de NATO!

Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu 216. hafta eyleminde şu açıklamada bulundu: “BM ve NATO’nun şımarık canileri milyonlarca müslümanı katledip, kadınları dul, çocukları yetim ve sakat bıraktılar. Yetmedi o ülkelerin zenginliklerini sömürdüler. Bugüne kadar sömüren idareciler batağa gömülüp yok oldular. Bugün de batının sömürgecileri çürüyerek batacaktır.

İKO, ARAP VE AFRİKA BİRLİĞİ ne işe yarar? Şer koalisyonuna karşı acilen toplantı bile yapamamalarını basiretsizlik olarak görüyoruz. Akyazı adalet ve özgürlükler platformu olarak sesleniyoruz ‘NE KADDAFİ NE BM NE DE NATO’ Libya sadece kendi halkının talepleri doğrultusunda yapılanmalı ve idare edilmelidir. Diktatör Kaddafi yönetimi derhal halkına devretmelidir.

Halkı müslüman olan Türkiye dış politikasında şahsiyetini ortaya koymalı Libyaya bugün hava yarın kara saldırılarına göz yummamalıdır.”

Türkiye NATO’dan çıkmalıdır

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 185. kez meydanda buluşurken, NATO’nun Libya operasyonu protesto edilerek şöyle denildi: “Kaddafi’nin Libya’daki zulümleri, işgalci NATO’yu ve onun saldırılarını meşrulaştıramaz. Bir zalimin başka bir zalimle def edilmesi, ikinci zalimi şirin kılamaz. Libya’da hem NATO’ya hem de Kaddafi’nin zulmüne karşıyız. Özgürlük savaşçılarını desteklediğimizi kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Ne Kaddafi’nin onyıllardır devam eden zulmü ne de NATO’nun Afganistan ve Irak’tan tecrübe edindiğimiz zulmüne razı değiliz.

Libya’ya yapılan saldırılarda, ülkemizdeki NATO üslerinin kullanılacak olması, varlığından rahatsız olduğumuz bu üsler meselesini tekrar gündeme getirmektedir. NATO üsleri ülkemizdeki işgalin dayanakları olarak algılanmakta ve bu üslerin bulunduğu toprakların da işgal edilmiş topraklar olduğu vehmini uyandırmaktadır. Türkiye bir an önce NATO ile ilişkilerini gözden geçirmeli, bu şer ittifakından bir an önce ayrılmalıdır. Geçici basit göstermelik tepkiler, halkımızın NATO ya olan rahatsızlığını giderecek nitelikte değildir.”

"Türkiye, 31. kez emperyalizmin nöbetinde" başlıklı haber için tıklayınız.

Etiketler : #5 şehirden   #NATO'ya   #ve   #Libya   #tezkeresine   #tepki!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN