28 Şubatçıların sokakta başörtüsü yasağı özlemi

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Hukuk Müşavirliği'nin imzasını taşıyan yasa teklifinde, akıl almaz yasaklar ve cezalar var.

04-03-2010


İslam ve Hayat

28 Şubat darbecilerinin halkın inanç ve değerlerine karşı açtıkları 1000 yıllık savaşta kullanacakları yöntemler, nasıl bir faşizmin ve diktatörlüğün kurulmak istendiğini de ortaya koyuyor.  Zaman Gazetesi'nde yayınlanan ve Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Hukuk Müşavirliği'nin imzasını taşıyan 10 maddelik teklifte cami dışında kalan kamu ve özel bütün mekanlarda başörtüsünün yasaklanması isteniyor. Başörtüsü, hastaneler, işyerleri ve siyasi parti faaliyetlerinde yasaklanıyor. Yasak bununla da sınırlı değil. "Herkese açık genel yerler"in de yasak olacağı yazılmış. Bu hüküm, otobüs, kafe hatta sokakta bile başörtüsünün yasak olacağı anlamına geliyor. Din eğitimi yapanlar için de ağır cezalar öngörülüyor. Din eğitimi için bireysel faaliyette bulunanlar için 8 yıla kadar hapis cezası düşünülüyor.

Din eğitimi de yasak!

Tasarıda "Din eğitimi vermek üzere örgüt kuranlar veya bireysel teşebbüslerde ve faaliyetlerde bulunanlar ile yol gösterenlere beş yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası, bu şekilde yapılan eğitime katılan reşit öğrencilerin kendilerine, reşit olmayanların velilerine bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir." şeklinde yer alan madde, 28 Şubatçıların din düşmanlığını net biçimde ortaya koyuyor.

Cezalar bunlarla da sınırlı değil. Tasarıya göre "Din eğitimi vermek üzere okul, derslik veya diğer adlarla taşınmaz inşa edenlere, tahsis edenlere, yurt kuranlara bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir." ve "Belli bir dini öğrenmeleri veya kabul etmeleri için telkin ve zorlamada bulunanlara, dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınayan ve suçlayanlara üç yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir."

Her ne kadar 28 Şubatçı general bugün işbaşında değilseler bile başörtüsü hâlâ yasak, Kur'an eğitimi için uygulanan yaş sınırı ve İHL'lerin önünü kesmek için konan katsayı engeli yerli yerinde duruyor.  

Etiketler : #28   #Şubatçıların   #sokakta   #başörtüsü   #yasağı   #özlemi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN