'Son çatışmalardan zaferle çıkan Hamas oldu'

Gazze'de işgalin şiddeti artırmasına karşı direnişin başarılı olduğunu söyleyen İsrail Medyası: 'Son Çatışmalardan Zaferle Çıkan Hamas Oldu' yorumunda bulundu.

28-10-2012


İsrail'in medya organlarından Haaretz gazetesi siyonist işgal devletinin Gazze'ye yönelik saldırıları artırması sebebiyle yaşanan çatışmalar hakkında yaptığı değerlendirmede bu çatışmalardan zaferle çıkan tarafın Filistinli direnişçiler olduğuna dikkat çekti. Konuyla ilgili yorumda olayların son üç gününde Kassam Birlikleri mensuplarından dört kişinin şehit edilmesine rağmen Gazze'ye yönelik saldırılardan ve yaşanan çatışmalardan başarıyla çıkan tarafın yine de Hamas direnişçileri olduğu ifade edildi.

Gazetenin web sayfasında yayınlanan yorumda işgal devletinin saldırıları artırması ve şiddetin dozajını yükseltmesi karşısında Filistin tarafının da İzzettin Kassam Birlikleri ile Nasır Salahuddin Tugayları'nın müşterek savunma düzeniyle karşılık verdiği ve Gazze'nin sınırına kurulan tüm askerî noktalara kuzeyden güneye kadar onlarca füze ve havan topu mermisi attıkları, buna ek olarak bir askerî gözetleme kulesinin çok ustaca hedef alınarak vurulup tamamen imha edildiği, üst düzey bir İsrail subayının başarılı bir atışla vurulduğu ve İsrail ordusunun da bunu itiraf etmek zorunda kalarak bir üst düzey subayının ağır yaralandığını açıkladığı dile getirildi.

Haaretz'in yorumu siyonist işgal devletinin Mısır'ın arabuluculuğu ile ateşkesi kabul etme zorunluluğu duymasında Filistin direnişinin başarılı savunmasının önemli rolü olduğunu gösteriyor.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #'Son   #çatışmalardan   #zaferle   #çıkan   #Hamas   #oldu'   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN