"İşgal rejimi, Gazze'ye savaş açmaya hazırlanıyor"

Ebu Merzuk, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne kapsamlı bir savaş açmaya hazırlandığını ve bu savaşın öncekilerden daha çetin olacağını ifade etti.

30-10-2013


İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, işgal güçlerinin Filistin direnişine ve özellikle de Hamas Hareketi'ne yönelttiği tehditlerin direnişin eğilimlerini etkilemeyeceğini ifade ederek, Hamas'ın şehitlerin kanlarına vefalı kalmayı sürdüreceğini belirtti.

Ebu Merzuk, bugün (30 Ekim Çarşamba) sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne Hamas'ı şikayet ettiğini fakat savaş uçaklarının birkaç gün önce Gazze'ye hava saldırısı düzenlediğini, İsrail'deki ABD Büyükelçisi'nin ortaya çıkarılan direnişe ait tüneli ziyaret ederek Hamas'ı suçladığını söyledi.

Bu gelişmelerle birlikte işgal güçlerinin Batı Yaka'da gazetecileri, akademisyenleri, direniş liderlerini ve öğrencileri hedef alan gözaltı operasyonları gerçekleştirdiğine dikkat çeken Ebu Merzuk, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne kapsamlı bir savaş açmaya hazırlandığını ve bu savaşın öncekilerden daha çetin olacağını ifade etti.

Ebu Merzuk, işgal rejiminin Hamas'ı hedef alan karalama kampanyasından memnun olduğunu ve asılsız haberlerle bu kampanyayı desteklediğini belirtti.

(FİEM)

Etiketler : #İşgal   #rejimi   #   #Gazze'ye   #savaş   #açmaya   #hazırlanıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN