"Çare İslam'dır" sloganına tutuklama

Mısır'da yasaklanmasına rağmen ''Çare İslamdır'' sloganından vazgeçmeyen İhvan'ın 70 üyesi tutuklandı

27-10-2010


Mısır'da yasaklanmasına rağmen ''Çare İslamdır'' sloganından vazgeçmeyen İhvan'ın 70 üyesi tutuklandı.

Mısır Müslüman Kardeşler, İskenderiye'de halkı 28 Kasım'da yapılacak seçimlere katılmaya ve kendilerine oy vermeye çağıran  broşürleri dağıttıkları gerekçesiyle, polisin 70 cemaat üyesini tutukladığını açıkladı.

'Çare İslamdır' cümlesinin de yazıldığı broşürleri dağıtan İhvan üyeleri, seçimler için dini içerikli propaganda yapıldığı gerekçesiyle tutuklandılar.

Müslüman Kardeşler Avukatı Halef Beyyumi ise, tutuklananların propaganda ve adayları tanıtma amaçlı broşürler dağıttığını söyledi.

İhvan üyelerinin henüz savcılığa sevkedilmediğini dile getiren Beyyumi, dini içerikli propanga olup olmamasının dikkate alınmadan her gün tutuklamaların gerçekleştirildiğini söyledi. Tutuklanan İhvan üyeleri arasında öğrenciler, mühendisler ve avukatlar da bulunuyor. 

Mısır yönetimi bu hafta başı çıkardığı bir kararla seçimlerde dini içerikli propagandayı yasaklamış ancak Müslüman Kardeşler, ''Çare İslamdır'' sloganından vazgeçmeyecekleri açıklamasında bulunmuştu. 

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Çare   #İslam'dır   #sloganına   #tutuklama   
YORUMLAR
  • ZÜLKÜF ARSALAN   01-11-2010 13:31

    ahzab suresi ..39- Ki onlar (o peygamberler) Allah'ın risaletini tebliğ edenler, O'ndan içleri titreyerek-korkanlar [müminler]ve Allah'ın dışında hiç kimseden korkmayanlardır. Hesap görücü olarak Allah yeter. ahzab suresinde bir müslümanın hakkı haykırmaktan korkmaması gerektiğinin ölçüsü belirlenmiştir.yani ALLAH VAR SORUN YOK onlar ne kadar yasaklasalar yasaklasınlar HAKKA YAKİNEN İMAN EDEN VE BUNUN BİLİNCİNDE OLAN İÇİN SORUN YOK VE DURMAKTA YOK CENNET YOLUNDA DEVAM....

  • Mehmet Seki   28-10-2010 15:25

    İşte AKP farkı Türkiye'de islamcılar istediği sloganı atabilirler.Kimse bunu görmek istemesede bu gerçek...Türkiyede parasız eğitim talep edenler 10 yıl istemiyle yargılanıyorlar...Arada ki fark bu işte...birde çoçuklarımız örtünmekten dolayı cebre uğruyor...Muberek mi müslüman....Tayyip mi?

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN