"Amerika bizi severse, kendimizden şüpheleniriz"

Hizbullah Şura üyesi Muhammed Yezbek, ABD'yi eleştirerek, "Senin bizi sevmemen, bizim için şeref madalyasıdır, onurdur. Şayet bizi severseler, kendimizden şüpheleniriz." dedi.

31-12-2009


Hizbullah Şura üyesi Şeyh Muhammed Yezbek, ABD Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu temsilcisi Jeffrey Feltman'nın Hizbullah'ın silahının bölgeyi tehdit ettiği yönündeki açıklamalarına yanıt verdi.

Şeyh Yezbek "Biz, seni sevmiyoruz. Senin Yönetimi'ni de sevmiyoruz. Biz, tüm sömürgecileri sevmiyoruz. Senin bizi sevmemen, bizim için şeref madalyasıdır, onurdur. Şayet bizi severseler, kendimizden şüpheleniriz." dedi.

Balabek'te düzenlenen Aşura kutlamalarına katılan Şeyh Yezbek "Lübnan'ın geleceğini ve gücünü biz belirleriz. Ordu ve direniş arasındaki dayanışma, bu vatanı güçlendiriyor. Amerika, bunu ister kabul etsin isterse etmesin. Bu karar, Lübnanlıların başkası için değil sadece Lübnan için aldığı bir karardır" dedi.

Şeyh Yezbek, Lübnan ile Suriye arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesinden yana olduğunu açıkladı. Şeyh Yezbek "Lübnan'ın yaşadığı her krizde Lübnan'ın yanında yer alan Suriyeli kardeşlerimizle ilişkilerimizin geliştirilmesini istiyoruz" dedi.

(Kaynak: İsra Haber)

Etiketler : #Amerika   #bizi   #severse   #   #kendimizden   #şüpheleniriz   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN