Zulüm devam ediyor! Ece Nur yine sürüldü

Okulları askeri kışlalar ve kendilerini ise o kışlaların paşaları sanan yasakçı zihniyet, 12 yaşında başörtülü bir kız çocuğuna tahammül edemedi.

09-12-2009


Kemalist, bağnaz, yasakçı, tek-tipçi eğitim sistemi, çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. Okulları askeri kışlalar ve kendilerini ise o kışlaların paşaları sanan yasakçı zihniyet, 12 yaşında başörtülü bir kız çocuğuna tahammül edemedi. Minik Ece’nin zaferini hazmedemeyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hamravat İlköğretim Okulu yönetimi, önce kaydını yenilediği Ece Nur Özel’i daha sonra tekrar sürgün etti. Başörtü taktığı gerekçesiyle, okuduğu Diyarbakır Hamravat İlköğretim Okulunda, önce ikna odalarına alınan, ardından kendisine tutanak imzalatılmak istenen ve son olarak da arkadaşlarından koparılıp evinden oldukça uzak Yatılı Vali Nafiz Kaya Bölge Okuluna sürülen Ece Nur Özel’in kararlı direnişi dün sonuç vermişti.

12 yaşındaki Ece Nur, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında 54 gün başörtüsüyle eğitim görebildi. Milli Eğitim Bakanlığı Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ne uymadığı gerekçesiyle Nafiz Kayalı İlköğretim Okuluna sürülen ve 1 Aralık’ta ders başı yapması gereken 12 yaşındaki Ece için Hamravat İlköğretim Okulunda şimdilik geçici bir formül bulunduğu açıklanmıştı.

Durumu Milli Eğitim Bakanlığı’na taşıyan İl Milli Eğitim Müdürlüğü zorunlu eğitim ilkesi gerekçesiyle okul hayatına son veremediği Ece’nin kaydını yenilemek zorunda kalmıştı.

Küçük Ece’nin babası Murat Özel’i çağıran ve Ece Nur Özel’i yasa gereği başka okula sürgün edemeyeceğini söyleyen MEB, kendi ifadesiyle “suç” işledi. Okul yönetimi bugün Ece’nin babasını çağırarak sürgün kararını gösterdi. Ece Nur, Vali Nafız Kaya İlk Öğretim Bölge Okuluna sürgün edildi.

Ece’nin Zaferi Hazmedilemedi

Karara sert tepki gösteren Ece’nin babası Murat Özel, “Bu ne biçim iş. Bunlar benimle ve 12 yaşındaki kızımla dalga mı geçiyorlar. Kızım önce sürgün edildi. Sonra zorunlu eğitim ilkesi gereği bu yaştaki bir öğrencinin sürgün edilemeyeceği söylenerek, geri adım atıldı ve kaydı yenilendi. Bu Ece’nin kararlı mücadelesinin bir sonucuydu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu zaferi hazmedemedi. Bugün, Ece’nin sürgün edilme kararının onaylandığını söylediler. Sürgün kararı insanlıkla bağdaşmıyor. 12 yaşında bir çocuğa bu yapılır mı? Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hamravat İlköğretim Okulu idaresi suç işliyor. Haklı mücadelemiz devam edecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.” şeklinde konuştu.

Bütün duyarlı insanlara seslenen Özel, “bütün duyarlı insanları insanlık dışı bu uygulamalara karşı seslerini yükseltmeye, Ece Nur’a sahip çıkmaya çağırıyorum” dedi.

Bakanlık Kararı Bekleniyordu

MEB, İlköğretim Yönergesine göre yapılacak yasal işlem olmadığından Bakan Nimet Çubukçu’dan yardım talep edildiğini açıklamıştı. Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri dün, “ilk kez böyle bir durum ile karşı karşıyayız. Gerekli işlemleri yaptık ancak küçük çocuğun başörtülü okuma ısrarı elimizi kolumuzu bağlıyor. Yasa gereği küçük Ece’yi okutmak zorundayız. Sıkışıp kaldık. Bakanlıktan gelecek yanıta göre adım atacağız.” Demişlerdi.

(Kaynak: Islah Haber)

Etiketler : #Zulüm   #devam   #ediyor!   #Ece   #Nur   #yine   #sürüldü   #   
YORUMLAR
  • Şükrü Hüseyinoğlu   11-12-2009 14:33

    Ece Nur'un bu anlamlı mücadelesi Türkiyeli Müslümanları yeni bir imtihanla başbaşa bırakmıştır. Ece Nur'un yaptığı bir protesto veya boykot değildir. Nasıl inanıyorsa öyle yaşamak istediğini deklare etmektedir ve bunun gereğini yapmaktadır. Bu başörtüsüne yönelik baskı ve yasaklara karşı şimdiye kadar ihmal edilmiş en isabetli tutumdur. Biz buyuz, inancımız bizden bunu istemektedir. Bizi böyle kabul etmiyorlarsa kendileri bilir. Şimdi bize düşen bu mücadelesinde Ece Nur'u yalnız bırakmamaktır. Artık hiçbir Müslüman kızını başını açarak okula gönderme lüksüne sahip değildir. Şimdiye kadar da bu böyleydi gerçi, fakat artık bu konuda atılmış örnek bir adım vardır ve bu adımı izlemek her Müslümanın üzerine borçtur. Ece Nur, başlattığı bu "sivil itaatsizlik" girişimiyle önemli bir çığır açmıştır. Bu yük Ece Nur'un zayıf omuzlarına terk edilmemelidir.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN