Zulme karşı Antalya'da ortak ses

Türkiye genelinde haftalık başörtüsü eylemi yapan platformlar, bu haftaki basın açıklamalarını topluca Antalya’da gerçekleştirdi.

06-04-2009


Türkiye genelinde haftalık başörtüsü eylemi yapan platformlar, bu haftaki basın açıklamalarını topluca Antalya’da gerçekleştirdi. Yaklaşık 400-500 kişilik coşkun bir kalabalığın katıldığı basın açıklamasına Grup yürüyüş de ezgileriyle destek verdi. Antalya’da ilk defa bu kadar kalabalık bir toplulukla basın açıklaması yapıldığı bildirildi.Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP) olarak 19.basın açıklamasını yapan platform sözcüsü Alpaslan Arslan, Obama’nın Türkiye’ye gelişi konusunda iktidarı ve halkı uyanık olmaya çağırdı. Hükümeti “ılımlı İslam”, ”yeni Osmanlıcılık” projeleriyle İslam ülkelerinin önüne katılıp, diğer İslam ülkelerini de arkasından sürükleyerek Amerika'nın kucağına itmemesi konusunda uyardı.

Bu çalışmaların gayesinin Şii dünyaya karşı Türkiye'nin Sünni dünyanın liderliğine hazırlanıp, israil’le olan dostluğun pekiştirilmesi, bütün İslam dünyasının da arkadan takip ettirilmesi ve Arap dünyasının da bu çerçevede küresel ekonominin ağına düşürülmesinin olduğunu belirtti.

Alpaslan Arslan hiçbir zaman Türkiye'nin “fareli köyün kavalcısı” olmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Diğer illerden gelen platformların temsilcileri ise başörtüsüyle alakalı olarak kendi bölgelerinde yaptıkları basın açıklaması ve eylemler hakkında Antalya’lıları bilgilendirici ve destekleyici konuşmalar yaptılar.

Konya İnanç Özgörlüğü Platformu adına Musa kazım Yılmaz,Van Hak ve Özgürlükler Platformu adına Bahadır Tok, Sakarya Başörtüsü Platformu adına Sahir Akça, Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu adına Behlül Metin ve Akyazı İnanç Özgürlüğü Platformu adına Mehmet Şirinin yaptığı konuşmaları Antalya halkı tekbir ve alkışlarla destekledi. 

(Kaynak: Platform Haber.net)

Etiketler : #Zulme   #karşı   #Antalya'da   #ortak   #ses   
YORUMLAR
  • beytullah emrah   13-04-2009 13:03

    elbet kazanır, bugün olmazsa yarın, bir gün mutlaka!

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN