Yine "meczup" hakareti

Taksim'de 10 Kasım törenleri sırasında "Sizleri İslam'a davet ediyorum" sözleriyle çıkış yapan bir kişi göz altına alınarak polis merkezine götürüldü. Ne var ki İslami çizgide yayın yaptığı iddiasında olan bazı internet siteleri alel acele bu kişiyi "meczup" ilan ediverdi.

10-11-2008


İslam ve Hayat

Taksim'de 10 Kasım törenleri sırasında "Sizleri İslam'a davet ediyorum" sözleriyle çıkış yapan bir kişi göz altına alınarak polis merkezine götürüldü. Ne var ki İslami çizgide yayın yaptığı iddiasında olan bazı internet siteleri alel acele bu kişiyi "meczup" ilan ediverdi. Söz konusu sitelere şu çağrıyı yapmak istiyoruz:

"Sizi İslam'a davet ediyorum" sözleriyle inandığını kimseye zarar vermeden açıklıkla dile getiren bu kişiyi "meczup" ilan etmeniz şaşırtıcı. En azından temkinle yaklaşıp, belli bir araştırma yaptıktan sonra hüküm vermeniz gerekmez mi? Niçin bu tür çıkışlar sizin gözünüzde doğrudan meczupluk olarak görülüyor?

Bu mantıkla şayet Hz. İbrahim'in döneminde yayın yapıyor olsaydınız ona da "meczup" yakıştırması yapardınız. Aynı şekilde Hz. Muhammed de taştan yapılmış suretler karşısında saygı ve tazim yapılmasına açıkça karşı çıkmıştır. Ve bunu Kabe'nin yanı başında açıklıkla dile getirmiştir o gün taştan yapılmış suretler karşısında tazim gösterisi yapanlara yönelik olarak. 

Yapmayın Allah aşkına. Bunun ahiretteki karşılığını da bir düşünün...

Etiketler : #Yine   #meczup   #hakareti   
YORUMLAR
  • MURAT ERASLAN   10-11-2008 23:36

    Tabiki meczup demek dorguları gercekleri kolayca ortmenin en kolay yontemidir... Velakin bu vatandas sadece insanları İslama degil oncesinde Risaleyi Nur a davet etti. buda dogal olarak akıllara nur cemaatini hedef gostermek ve gundeme getirmek adına proveke olabilir... selam ve dua ile...

  • Habil MERT   10-11-2008 20:22

    Ebu zerr gibiler muavieyeler için hep meczuptur... Selam olsun tüm meczuplara!!!

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN