Yasak sürüyor (d)uyuyor musunuz?

Özgür-Der Antalya Temsilciliği, başörtüsü yasaklarının zulüm, işkence, insanlık dışı bir uygulama olduğunu ve yasağın devam ettirilmesini kınadığını duyurdu.

06-09-2010


Özgür-Der Antalya Temsilciliği 5 Eylül 2010 tarihinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Antalya Kapalı Yol Havuz yanında, 11.00'da gerçekleştirilen basın açıklaması Gülendam Pektaş tarafından okundu.

Gülendam Pektaş konuşmasına başörtüsü yasaklarının halen devam ettiğini hatırlatarak başladı. Başörtüsü yasaklarının zulüm, işkence, insanlık dışı bir uygulama olduğunu ve yasağın devam ettirilmesini kınadığını, yasakların bir an önce sonlandırılması gerektiğini söyledi.

Basın açıklamasında CHP'nin başörtüsü yasağını ortadan kaldıracak 'Kadınların saçlarının tamamını örtmeleri şart değilmiş, bir kısmını açıkta bırakabilirlermiş! Böylece uzlaşma sağlanabilirmiş' formülü hakkında şu açıklamada bulunuldu:

"Vesayetçi ve dayatmacı zihniyetin Mü'min kadınlara yaptığı bu çözüm önerisini, kısaca  şöyle ifade etmek mümkündür: 'İslami tesettüre riayet etme ısrarından  ve Allah'a itaat etme ilkesinden  vazgeçin, bizim istediğimiz gibi giyinin, mesele böylece çözülmüş olsun!'  

Önce CHP Sözcülerinden Sencer Ayata'ya şu soruyu soralım:' Militarist değerleri 'modern din' gibi benimseyen  CHP, insanların kıyafetlerini tesbit etme hakkını kimden almaktadır? Kendi hayat tarzlarına 'müdahele edileceği korkusunu taşıdıklarını' söyleyen CHP'li aydınlar,  yıllardır Müslümanların hayat  tarzlarına müdahale ettiklerini niçin unutmaktadırlar?"

TRT DE YASAKÇILAR ARASINDA

Geçtiğimiz günlerde TRT'de bir programa başörtülü olduğu için alınmayan Zeynep Yıldız'a yapılanların hangi zihniyetin eseri olduğu soruldu: "TRT bir iftar programında başörtülü bir yazarı davet edebiliyorken normal yayın akışında başörtüsünden dolayı Zeynep Yıldız'ı yayına kabul etmemesi acaba hangi zihniyetin eseridir?"

Etiketler : #Yasak   #sürüyor   #(d)uyuyor   #musunuz?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN