TRT'de darbe bildirisi okundu (VİDEO-HABER)

Türk Silahlı Kuvvetleri adına bu gece basın mensuplarına gönderilen mesajda, "Ülke yönetimine bütünüyle el konuldu" dedi.

15-07-2016


TSK adına açıklama TSK'nın e-posta adresinden, akredite basın mensuplarına gönderildi. Daha sonra ise askerlerin içeride olduğu belirtilen TRT ekranlarından 'Yurtta Sulh' konseyi adına açıklama yapıldı, 'tüm yurtta sıkıyönetim' ilan edilmiştir" denildi. Sokağa çıkma yasağı getirildiği belirtildi.

TRT Haberde okunan metinde: "Bu metnin Tüm Türkiye Cumhuriyeti kanallarında yayınlanması Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir isteği ve emridir. Türkiye Cumhuriyeti'nin değerli vatandaşları, Türk Silahlı Kuvvetleri de dahil olmak üzere devletin tüm kurumları ideolojik saiklerle dizayn edilmeye başlanmış ve dolayısıyla görevlerini yapamaz hale getirilmiştir." denildi.

TSK: Türk Silahlı Kuvvetleri; anayasal düzeninin, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin tekrar temin ve tesisi; ülkede hukukun üstünlüğünün yeniden hakim kılınması; bozulan asayiş düzeninin tekrar sağlanması; maksadıyla ülke yönetimine bütünüyle el koymuştur.

Genelkurmay'ın bilgilendirme amaçlı kullandığı e-posta adresinden gelen bilgide "ülke yönetimine bütünüyle el konuldu" ifadesi kullanıldı.

Açıklama metni şöyle:

"Türk Silahlı Kuvvetleri anayasal düzenin, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin tekrar temin ve tesisi; ülkede hukukun üstünlüğünün yeniden hakim kılınması; bozulan asayiş düzeninin tekrar sağlanması maksadıyla ülke yönetimine bütünüyle el konulmuştur.

Tüm uluslararası anlaşmalarımız ve taahhütlerimiz geçerliliğini korumaktadır. TÜrm dünya ülkeleri ile iyi ilişkilerimizin devam edeceğini temenni ederiz."

 

Etiketler : #TRT'de   #darbe   #bildirisi   #okundu   #(VİDEOHABER)    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN