TOKAD'dan "Dünya Vicdan Haftası" etkinlikleri

TOKAD (Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği), “Dünya Vicdan Haftası” vesilesiyle bir hafta sürecek bir dizi etkinlik düzenliyor.

14-03-2009


TOKAD (Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği), “Dünya Vicdan Haftası” vesilesiyle bir hafta sürecek bir dizi etkinlik düzenleyerek Rachel Corrie’nin ölüm yıldönümü, Şeyh Ahmet Yasin’in şehadet yıldönümünü, Irak’taki ABD işgalinin yıldönümünü, Filistin’de süregiden işgali hatırlamayı ve hatırlatmayı amaçlıyor. “Dünya Vicdan Haftası Etkinlikleri,” başlığını Otuzuncu Harf Edebiyat ve Düşünce Dergisi’nin 16 Mart'ı, Rachel Corrie'nin Filistin'de bir buldozer altında kasten ezilerek öldürülmesinin yıldönümünü, bir kalp dönüşümü yapmayı hedefleyerek “Dünya Vicdan Günü” ilan etmesinden alıyor. Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak 15 Mart-16 Mart 2009 tarihleri arasında, dernek binasında “Gazze” adlı bir karikatür sergisi açılacak. TOKAD tarafından düzenlenen yarışmaya gönderilen eserlerden oluşan karma sergide ayrıca Naci El Ali ve Carlos Latuff’un da bazı karikatürleri yer alacak. Saat 12.30 ve 16.30 saatleri arası gezilebilecek serginin açılışında dereceye giren karikatürler de ilan edilecek.

 

Vicdan Gecesi ve Konferanslar

TOKAD, 16 Mart Dünya Vicdan Günü vesilesiyle bir gece düzenleyerek Rachel Corrie’yi anacak. Saat 19.30’da dernek binasında başlayacak etkinlikte Rachel Corrie’nin hayatını anlatan kısa bir sinevizyon gösterilecek. Ayrıca Filistin ve Gazze’yle ilgili çeşitli videoların izlenebileceği gecede, Filistin’le ilgili şiirler okunacak. 18 Mart Küresel Eylem Günü’nde, TOKAD bir konferans düzenleyerek “ABD’nin Irak İşgali ve İslam Coğrafyası’na Yansımaları”nı tartışacak. Konferansa konuşmacı olarak Kudüs Dergisi’nin editörlüğü de yapmış olan araştırmacı-yazar Mustafa Eğilli katılacak. Mustafa Eğilli, 11 Eylül sonrası süreçten bugüne uzanan tarihte yaşananları ve son durumu değerlendirecek. 22 Mart 2009 günü ise Şeyh Ahmet Yasin’in şehadet yıldönümü vesilesiyle bir konferans düzenlenecek. Bilindiği gibi HAMAS, 22 Mart’ı "Uluslararası Yasin Günü" ilan etmişti. “İsrail’in İşgali ve Filistin Mücadelesi” konulu konferans, İHH Tokat Gönüllü Doğan Özlük tarafından verilecek. Konferansta Siyonist işgalin tarihi ve işgale karşı gelişen direniş hareketleri anlatılacak.

 

TOKAD “Dünya Vicdan Haftası” etkinlikleri, Behzat Camii karşısındaki dernek merkezinde gerçekleştirilecek.

Etiketler : #TOKAD'dan   #Dünya   #Vicdan   #Haftası   #etkinlikleri   
YORUMLAR
  • melek acar   15-03-2009 19:09

    sa.hocam bu etkinliğe katılmayı çok isterdim.ama yanınızdayız bütün vicdanımızla.artık sizi burdan takip edebiliyorum tüm yazılarınızı okudum ALLA'HA şükür duayla allaha emanet olun.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN