Suriyeli muhalifler adım adım Şam'a yaklaşıyor

Esad ilk geri adımını attı. Şam’ın 30 km yakınındaki Zabadani şehri yönetimi Suriyeli muhaliflere devredildi. Suriye ordusunun dünkü saldırılarında 23 kişi yaşamını yitirdi.

19-01-2012


Suriye’de Başkent Şam’ın 30 km kadar kuzeybatısındaki 40 bin nüfuslu Zabadani şehrinde rejim askerlerine karşı şiddetli bir operasyon düzenleyen muhalifler, kenti Devlet Başkanı Beşar Esad’ın rejiminden teslim aldı. Özgürlük Ordusu adındaki muhalif kanat ile Beşar Esad’ın kayınbiraderi olan Savunma Bakan Yardımcısı Asıf Şevket arasında, aylardır süren iç çatışmanın ilk anlaşması yapıldı. Buna göre, çatışmalarda büyük tahribata uğrayan ordunun zırhlı araçları kenti terk etti. Muhalif liderlerden Kamal Labwani ve Rıdvan Ziyade, askerlerin ateşkesi, muhalif ordusunun şehirde büyük desteğe sahip olduğunu anlayınca kabul ettiğini açıkladı. 

Zafere odaklandılar

Muhaliflerin oluşturduğu Suriye Özgürlük Ordusu güçleri, Başkent Şam’ın sadece 30 km kuzeybatısındaki 40 bin nüfuslu Zabadani şehrinde rejim askerlerini püskürttü. 

Katliam devam ediyor
Suriye ordusu ve güvenlik güçlerinin Humus, İdlib, Deraa ve diğer şehirlerdeki saldırıları ise sürüyor. Dün Humus ve İdlip'te 23 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

(Kaynak: Türkiye Gazetesi)

Etiketler : #Suriyeli   #muhalifler   #adım   #adım   #Şam'a   #   #yaklaşıyor    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN