Suriye'deki zulmün bilançosu

Bağımsız Birleşmiş Milletler Komisyonu'nun hazırladığı Suriye raporuna göre ayaklanmaların başladığı geçtiğimiz mart ayından bu yana 8 binden fazla kişinin öldüğü belirtilirken, bunların en az 500'ünün çocuk olduğu belirtiliyor.

24-02-2012


Bağımsız Birleşmiş Milletler Komisyonu'nun hazırladığı Suriye raporuna göre Esed'e bağlı güçler, hükümet ile ordunun en üst mevkisinde bulunan yetkililerden aldıkları emir üzerine silahsız kadın ve çocukları vurarak öldürüyor, meskûn mahalleri top ateşine tutuyor ve hastanelerdeki yaralı muhaliflere işkence yapıyor.

Bağımsız Birleşmiş Milletler Komisyonu'nun (BM) hazırladığı rapor, Suri-ye'deki şiddetin sistematik bir şekilde Beşşar Esed rejiminin emriyle uygulandığını ortaya koydu. BM İnsan Hakları Konseyi'ne sunulan rapora göre Suriye güçleri, hükümet ile ordunun en üst mevkisinde bulunan yetkililerden aldıkları emir üzerine silahsız kadın ve çocukları vurarak öldürüyor, meskûn mahalleri top ateşine tutuyor ve hastanelerdeki yaralı muhaliflere işkence yapıyor. Raporda, ayaklanmaların başladığı geçtiğimiz mart ayından bu yana 8 binden fazla kişinin öldüğü belirtilirken, bunların en az 500'ünün çocuk olduğuna dikkat çekiliyor.

(Kaynak:Zaman)

Etiketler : #Suriye'deki   #zulmün   #bilançosu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN