Suriye'de patrondu, Mardin'de ayakkabı boyuyor

İki ay önce Şam’da artan olaylar yüzünden eşiyle birlikte ülkemize sığındı 41 yaşındaki Ali Hasan. Ülkesinde uluslararası turizm acenteliği yapan ancak Esed’in zulmünden kaçarak Mardin’deki akrabalarının yanına sığınan işadamı, şimdi ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor.

07-01-2013


Suriye’de yaşanan katliam yüzünden ülkelerini terk eden ailelerin dramı yürek parçalıyor. Evini barkını, malını mülkünü geride bırakıp canlarını kurtarmak için Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan binlerce aile var, hepsi de hayata tutunmak için çalışmak zorunda. Tıpkı Suriyeli işadamı Ali Hasan gibi… 

İki ay önce Şam’da artan olaylar yüzünden eşiyle birlikte ülkemize sığındı 41 yaşındaki Ali Hasan. Ülkesinde uluslararası turizm acenteliği yapan ancak Esed’in zulmünden kaçarak Mardin’deki akrabalarının yanına sığınan işadamı, şimdi ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor. Onca olayın ardından  hayatta kaldığı için Allah’a şükrediyor. Mardin esnafından Adnan Köle ise, Hasan Ali’nin hayat mücadelesinin herkese örnek olması gerektiğini söylüyor: “Bazı Suriyeliler dilenmeye başladı. O ise kimseye yük olmamak için ekmeğini boyacılık yaparak kazanıyor. Katkı olsun diye ayakkabılarımızı ona boyatıyoruz.” -GÜNDEM 06Avrupa’ya turist göndererek para kazandığını ifade eden Hasan, Türkiye’de geçen günlerini şu sözlerle özetliyor: “Suriye’den kaçarak Mardin’e geldik. Akrabalarım bana sahip çıktı.

Şimdi akrabalarımın yanında kalıyorum. Kimseye yük olmamak ve ailemin geçimini sağlamak için ayakkabı boyacılığı yapmaya başladım. İlk başta belki bana biraz zor geldi. Ama sonradan alıştım. Bundan ne gocunurum ne de utanırım. Çünkü sonuçta bu bizim kaderimiz ve imtihanımızdır. Ekmek parası davasıdır. Hayatta kaldığımız için de Rabb’ime şükrediyorum.”

Hasan Ali, “Mardinliler, sağ olsun herkes yardımcı olmak için seferber oldu. Şu anda esnaf ve vatandaşlar ayakkabılarını bende boyatıyor. Suriye’de zulüm devam ediyor. Beşşar Esed babası gibi Suriye’de acımasızca katliam yapıyor. 5 milyon Suriyeli göç etmek zorunda kaldı. Yüz bine yakın insan öldürüldü. Ve hâlâ katliama devam ediyor. Buna da dünya seyirci kalıyor. Biz Türkiye’ye sığınarak, hayatımızı kurtardık. Ya geride kalan diğer insanların durumu ne olacak?” şeklinde konuştu. 

(Kaynak: Zaman)

Etiketler : #Suriye'de   #patrondu   #   #Mardin'de   #ayakkabı   #boyuyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN