Sızıntı'dan Gülen'e ilginç benzetme

Fethullah Gülen’in kadrolaşarak devleti ele geçireceği iddialarına Sızıntı dergisi üzerinden ilginç bir cevap geldi.

31-05-2009


    Ahmet Örs
İslamveHayat

Fethullah Gülen’in kadrolaşarak devleti ele geçireceği iddialarına Sızıntı dergisi üzerinden ilginç bir cevap geldi.

Sızıntı dergisinin Mayıs sayısında Hacı Bayram-ı Velî’nin anlatıldığı bir yazıda Hacı Bayram-ı Velî’nin Padişah II. Murad zamanında devleti ele geçirmek suçlamasına maruz kaldığı anlatılıyor. Sultanın isteği üzerine Hacı Bayram, Ankara’dan başkent Edirne’ye getiriliyor. Hacı Bayram’ın itaatkâr ve padişahtan yana tavırları görülünce meselenin aslı anlaşılıyor.

Dr. Mümtaz Aydın’ın kaleme aldığı yazıda Fethullah Gülen’e fazlasıyla benzeyen ya da benzetilen Hacı Bayram için şu ifadeler yer alıyor:

Hacı Bayram Veli, kendi döneminde çok sayıdaki sevenleri sayesinde sahip olduğu büyük nüfuzu dâima devlet için kullanmış, onun tavsiye, fikir ve dualarını alan idareciler bunun bereketini görmüşlerdir. Onu devlet için bir tehlike göstermek isteyenlerin bugün adları bile hatırlanmazken, onun fikirlerinin ve mânevî tasarrufunun hâlen geçerliliğini sürdürdüğü, kabrinin her gün binlerce mümin tarafından ziyaret edilmesinden ve ismi geçtiğinde hayırla yâd edilmesinden anlaşılmaktadır.”

Bir diğer ilginç ayrıntı olarak da dergide Devlet Anlayışımız, Bir Hak Dostu Hacı Bayram-ı Velî (Yukarıdaki meseleyle ilgili), Beylikten Cihan Devletine Geçişin Sırrı, Osmanlı Belgelerinde Dini Motifler, Ravza-i Mutahhara’nın Temizliği (Osmanlı Devletinde kutsal mekânlara verilen değer) gibi çok sayıda devlet anlayışı ile ilgili yazının yer alması. Yıllarca iç aydınlanma, sevgi ve hoşgörü, ilahi aşk, Allah’ın varlığının ispatlanması gibi konulara ağırlık veren dergide devlet idaresi, yönetim felsefesi konularının öne çıkması dikkat çekici bir gelişme olarak görülebilir.

Etiketler : #Sızıntı'dan Gülen'e   #ilginç   #benzetme   
YORUMLAR
  • ademoğlu   03-06-2009 19:16

    Zaten ülkede epey kadrolaşan onlar her alanda mevcutlar genç parlak fikirli fakat islama değilde o topluluğa hizmet edeçek hazlaca yıkanmaya hazır beyin var bunlar yetmezmiş gibi birde devleti ele alırlarsa laikleri güldürür ve sevindirirler hatta zulüm asırlarına bir asır daha katmanın keyfini yaşamaya başlarlar tabbiki Allah etmesin. tevhidi anlayış ve yaşayıştan uzak olanlar bunu idrak edemezler zaten islami hayatın başına ne geldiyse işte bu ve onun dostlarından,aynı mantığı paylaşanlardan geldi. Belkide bu hareketi islami bir olay anlayıp desteklemek isteyenler olabilir HAYIR bunların yol ve metotları asla islami hareket metodo olmaz olamazda çünkü yapa geldikleri herşeye ama herşeye Ku ran i pencereden bakan her müslüman kardeş anlar ve onlardan ve yapa geldikleri her şeyden uzak olmaya çalışır.müslüman ca yaşayıp müslümanca ölmek isteyen her kişi onları ve yolarını red ederasla ve asla sempati ve ilgi göstermez inşallah. Bu yakalşımı sert ,hakaret veya iftira olarak gören ve anlayanlar lütfen Allah ve resulüne iyi bakın resullahı ve yaşamını kıleşeleşmiş olarak sunulan yazılardan değilde gerçek bakış açılardan arayın kaynakmı çok..... yeterki merak edip gerçekleri öğrenmeye niyet edin.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN