SİSTEME EKLEMLENME SORUNU

Şahin YETİK

20-01-2014 11:42


Ey insanlar! Rabbinize karşı takva sahibi olun! Ve o günden korkun ki; baba, oğluna karşılık veremez (yardım edemez). Ve oğul da babasına bir şeyle karşılık veremez. Muhakkak ki Allah'ın vaadi haktır. Öyleyse dünya hayatı sakın sizi aldatmasın. Garur (aldatıcılar-tagut), sizi Allah ile kandırmasın. (LOKMAN 33)
 
Aslında çok etraflı ve derinlemesine incelenmesi gereken bir konuya şimdilik kabaca bir temas etmek ve inşallah daha sonra teferruatlı bir şekilde kaleme almak istediğim son on yıllık süreçte Akp iktidarı ve müslümanlar arasında vuku bulan sisteme eklemlenme projesine dair bir giriş yapmak istiyorum. Belki de sitem dolu bir serzeniş desek daha doğru olacak.
 
Lokman suresinde de belirtildiği üzere zaten fıtratı gereği kandırlmaya müsait olan insanlar hele bir de işin içine şeytanın sağdan yaklaşması yani Allah'a daha da yakınlaşma iyi niyeti ile kendi pis emellerine hizmet anlamı taşıyan kötü işleri sanki dini bir vecibeymiş gibi gösterip yaptırması insanı daha da kanmaya ve kandırılmaya müsait hale getirmektedir. Ve bunu yaparken de doğru olduğuna Allah'ın adını kullanarak inandırması malesef günümüzün en acı/nası gerçekliğidir. Aklı mühürlenmiş insanlarn sayısı gün be gün artmakta ve biz müslümanlara düşen tevhidi tebliğ görevi sorumluluğuda aynı doğrultuda artmaktadır. 
 
Günümüzde sisteme entegrasyon projesi kapsamında Müslümanlar aldatılmaya ve itikad olarak yozlaştırılmaya çalışılmaktadırlar. Ve bu durum öyle bir seviyeye gelmiştir ki artık neredeyse Firavunlar ve tağutlar tarihin dehlizlerinde kalmış, günümüzde sanki hiç kafir, müşrik ve münafık kalmamış gibi bu kavramların karşılığını bulmakta zorlanır hale gelmişiz. Kur'an'ı okuyup kafirin, müşriğin ve tağutun ne olduğunu öğreniyoruz ve fakat sanki ülkemizde bu kavramların karşılığı olan kişi yada kurumlar yokmuş gibi hareket ediyoruz. Ribanın haramlığından bahsediliyor fakat bankalar ve kredi kartları ile içli dışlı olmaya kimsenin sesi çıkmıyor. Ve bu mihval üzerine gardiyanı olması için kötüleri arasında ehven olanını seçmeye odaklandırılan bir mahpus edasıyla halkımız sahte seçimlerle tağuti sistemin desteklenmesi konusunda kandırılmaya devam etmektedir. İslam'a son derece değer veren bu halk, tevhidin hakikatini kavrayana dek Allah'ın adını en çok dile getiren aktörlere desteğini sürdürecektir. 
 
İş bu noktada zamanla hırs dolu akıllarını kendi elleri ile mühürlemiş , muvahhid fikirlerinden zaferi görmek uğruna vazgeçmiş ve tağuta ve tağuti sisteme destek vermeye başlamış müslümanlara gelmekte. Sözüm ona ekseriyetle eskiden muvahhid olup da yenilerde idealist partici olan kimileri çıkıp "Sistem Firavun olsa dahi Musa da sistemin içinden çıkacaktır. Yeter ki bizler Musa olacak seviyeye gelelim" vari ifadelerle mü'minler üzerinde psikolojik bir baskı ve akıl oyunları ile zihinleri yönlendirmeye çalışırken en  çok kullandıkları argümanalrdan bir diğeri ise, yine çokca duymaya alıştığımız şu "Hem sistemin açtığı kurumlarda çalışacaksınız, sistemden maaş alacaksınız, bir de kalkmış parti-siyaset vb. yollar ile müslümanların refahı ve İslam'ı ihya etme çalışmaları yapanları ve destekçilerini sisteme entegre olmakla suçlayacaksınız. Bu  ne yaman çelişkidir?" şeklindeki eleştiridir.
 
Hüküm koyma yetkisi yalnızca Yüce Allah'a ait iken (Maide suresi 44 ve devamı) tağuti hükümetler nezdinde yapılan bu işi desteklemek evet tağuti sisteme entegre olmak demektir. Yoksa çalışanla, emeğinin karşılığını helal yoldan kazananla ne alakası var bu işin? Bu, konu saptırmasından daha başka birşey değildir. 
 
Peygamberler de içlerinde yaşamış olduğu zamanın Firavunlarının yönettiği devletlerde yaşamışlar ve kazançlarını helal yollardan sağlamışlardır. Bu nerede durduğunuzla değil nasıl durduğunuzla alakalı bir şeydir. Yusuf peygamber de Mısır'da iktidar olmuştu. Ancak Allah'ın hükmüyle hükmediyor ve orada dilediği gibi hareket etme yetkisine sahip bulunuyordu. Şimdi soruyorum: Hangi siyaset/çi Allah'ın hükümleri ile siyaset yapıyor, Kuran'ı anayasa biliyor, fuhşu ve ribayı yasaklıyor, içki ve kumarı şeytan işi pislik olarak anlatıyor? Siz yine "bu işler birden böyle olmaz, zamanla yavaş yavaş olacak" deyip hala AKP'den halife çıkarmaya çalışa durun ve içinde bulunduğunuz ahvale devam edin, biz muvahhid mü'minler Allah'ın ayetleri ortada iken tağuta muhakeme olmaktan Allah'a sığınan insanlarız  Cehenneme giden yol iyi niyet taşları ile örülüdür, vesselam.
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN