GÜNDEMİ BELİRLEMEK YA DA BELİRLENMİŞ GÜNDEMLERE KAPILMAK

Şahin YETİK

24-01-2015 20:24


Talut, ordusunda imanda sebatkar olmayanları istemedi ve imtihan etmek suretiyle sebatkar olmayanları tesbit edip ayırdı.

Evet Talut haklıydı, zira Allah'tır en güçlü ve müstağni olan ve dinini hakim kılmak için samimiyetsizlere ihtiyacı olmayan.

Talut belki de bu yüzden, Allah'ın ordusunda samimiyetsizlerin işinin de yerinin de olmayacağını, olmaması gerektiğini düşünmüş olmalıdır. Kim bilir?!

Sonuçta güçsüz ve azalmış gibi görünen, ancak samimiyet dolu, sebatkar ve Allah'ın davasına ram olmuş insanlar hem bu dünyada hem de ahirette kazananlar olmuşlardı. 

Şimdilerde ise, ne olursa olsun çokluk olalım, çok görünelim, çok ses olmasa da çok görüntü verelim gibisinden yaklaşımlarla; saflarında hangi ne idüğü bilinmezler olabileceğine kulak asmaksızın tekasür derdinde olanları görmekteyiz.

Üstelik gündemlerini kendileri de oluşturmuş değilken sözüm ona meşru amaca batılın temsilcileriyle kol kola yürüme anlayışlarının neşet ettiğini üzülerek gözlemlemekteyiz.

Bizlerin bu gözlemleri her ne kadar birilerince, susup kayıtsız kalmak ve ses çıkarmamak olarak niteleniyor olsa da bizlerin bu tavrının; "Müslümanın gündemini ancak kendileri Kitaba ve sünnete göre belirler" ilkesinden kaynaklandığını ve muvahhid müslümanların asla başkalarının gündemlerine ram olmayacaklarını hatırlatmak isterim.

Bu vesile ile müminlerin gecelerini iyi değerlendirip yarınlarının gündemlerini oluşturmaları elzemdir, zira gecesi olmayanın gündüzü de olmaz.

Gece, gündüzün programının yapıldığı alandır. Gecesini değerlendirip yarınının gündemini oluşturmayanlar ve o gecelerde başkalarının belirlemiş olduğu programlarla vakitlerini geçirenler; başkalarının gündüzlerine hizmet ediyorlar demektir.

Selam ve dua ile...

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN