Serbest okul kıyafetine "Evet"

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrenci kılık-kıyafetleriyle ankete “evet” denilirken, “başörtüsü yasağı unutulmasın” çağrısı yapılıyor.

15-04-2010


İslam ve Hayat

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin kılık-kıyafetlerinin serbestliği konusunda internet sitesinden (meb.gov.tr) referanduma gitti. 30 Nisan'a kadar devam edecek halk oylamasından çıkacak sonuca göre bakanlık çeşitli görüşmeler yapacak. Görüşmelerin ardından öğrenci kıyafetlerinin serbestliğinde bir karara varılması ve 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren kararın yürürlüğe koyulması planlanıyor.

Başörtüsü yasağı unutulmasın!

29 Haziran 2009'da yapılan "Öğrenci Okul Kıyafetlerini Değerlendirme Çalıştayı" esnasında bir basın duyurusuyla, çalıştayda başörtüsünün de gündeme alınması gerektiğini hatırlatan Özgür Eğitim-Sen Yönetim Kurulu üyelerinden Ahmet Örs, herkesi MEB'in referandumunda evet oyu kullanmaya davet etti.

Ahmet Örs, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Geçen yıl Ankara'da düzenlenen çalıştayın tavsiye kararlarından biri de okul kıyafetlerine pedagojik ve toplumsal gerçekler ışığında belirli bir serbestlik getirilmesiydi. İyi bilinsin ki, başörtüsü bu toplumsal gerçeklerin en başında gelmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı, başlattığı bu olumlu girişimi sonuna kadar sürdürmeli, hem öğrenciler hem de tüm çalışanları için başörtüsü yasağının kalkması yönündeki haklı beklentilerin gereğini yerine getirmelidir. Eğitimde özgürlük için 12 Eylül darbe döneminden kalma tüm düzenlemelerin derhal kaldırılmasını istiyoruz.

İsterse MEB bu konuda da bir referandum düzenleyerek sonucu gözlemleyebilir. Eminiz ki, toplum oyunu hak ve özgürlüklerden yana kullanacaktır."

Etiketler : #Serbest   #okul   #kıyafetine   #Evet   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN