Şehid Metin Yüksel anıldı

23 Şubat 1979 günü Fatih Camii avlusunda vurularak şehid edilen Metin Yüksel, olay yerinde ve kabri başında anıldı.

23-02-2009


Metin Yüksel'in avluda katledildiği nokta kırmızı boyayla boyanırken, grup üyeleri ellerindeki karanfilleri buraya bıraktı. Anma programına İHH İnsani Yardım Vakfı, Mazlum-Der, Özgür-Der, Haksöz, Tiyemder, Akder, TGTV, Kudüslüler Derneği, Anadolu Gençlik Derneği vb. bir çok kuruluş ve dernek ile Yüksel’in dava arkadaşları katıldı. Metin Yüksel fotoğraflarının taşındığı anmada “Şehitler yolumuzun aydınlığıdır!" şeklinde sloganlar atıldı.

Fatih Camisi’ndeki anma Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Daha sonra Yüksel’in dava arkadaşı Mehmet Kahraman bir konuşma yaptı. Kahraman, “Bundan 30 yıl önce bugün burada Rabbine şehid olarak geri gönderdiğimiz kardeşimiz Metin Yüksel'i anmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Aradan tam 30 yıl geçmesine rağmen O'nun eksiliğini her anlamda ve yüreğimizin derinliklerinde en ağır şekilde hissetmekteyiz” dedi.

Konuşmasında Filistin ve Irak gibi işgal altında bulunan İslam coğrafyasındaki direnişleri de selamlayan Kahraman "Bütün bu şahadetler birer çağrı ve mesajdır bize. Allah yolunda alınan her nefes değerlidir. Metin Yüksel Allah yolundaki yürüyüşünün bedelini kanıyla ödeyerek mücadelesinin canlı şahidi oldu. Şehitlerin anısını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak bizim için bir görev ve sorumluluktur. Bu vesileyle şahadet yolunda sıramızı beklediğimizi ve şehitlerin yolunu sürdüreceğimizi tekrarlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kahraman’ın konuşmasından sonra şehid Metin Yüksel için dualar edildi.

Grup, daha sonra sessiz bir şekilde Metin Yüksel`in kabrinin bulunduğu Edirnekapı Necatibey Mezarlığı`na doğru yürüdü.

Metin Yüksel kimdir?

Metin Yüksel, 1958 yılında Bitlis’in Kolongo yaylası Deştadari köyünde dünyaya geldi. Babası dünyaca tanınmış bir İslam alimi olan Sadrettin Yüksel’dir. Henüz çocukken ailesiyle birlikte İstanbul’a göç etmiş, babasından aldığı İslami eğitim ve terbiye ile büyümüş, o günkü İslami hareketin adresi olan Akıncılar Teşkilatı’na katılmış ve Fatih Akıncılar Derneği’ni kurmuştur.

Ortaya koyduğu onurlu duruş ve mücadelesiyle kısa zamanda Fatih Halkının gönlünde taht kurmuş, iyiliği emretmek ve kötülükten men etmek bilinciyle bölgede alkol, uyuşturucu, fuhuş, kumarla birlikte o günkü emperyalist güçlerin kuklaları olan eli kanlı sol, aşırı sağ örgüt ve çetelere karşı masum ve mazlum halkın yanında her alanda mücadele vermiş, kimsesizlerin, güçsüzlerin dayanağı ve tutunacağı dal olmuştur.  
 
26 Ekim 1977 günü Darüşşafaka Lisesi'nin önünde Metin Yüksel ve 3 arkadaşı, 8 sol görüşlü saldırganın silahlı saldırısına uğrar. Metin Yüksel ikisi midesine, biri de dizine olmak üzere 3 kurşun yarası alır. Sonrasında da ara vermeksizin faaliyetlerini sürdüren Metin Yüksel, 23 Şubat 1979 Cuma günü, Fatih Camii'nin arka avlusunda ülkücü gruplar tarafından açılan ateş sonucu şehid olur.

Etiketler : #Şehid   #Metin   #Yüksel   #anıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN