Şehid Gazze için meydanlar doldu

Siyonist işgal çetesinin Gazze'de giriştiği vahşi katliamı protesto etmek ve Filistinli Müslümanalrın yanında yer aldıklarını haykırmak isteyen duyarlı yürekler bugün birçok şehirde meydanları doldurdu.

28-12-2008


İslam ve Hayat

Siyonist işgal çetesinin Gazze'de giriştiği vahşi katliamı protesto etmek ve Filistinli Müslümanalrın yanında yer aldıklarını haykırmak isteyen duyarlı yürekler bugün birçok şehirde meydanları doldurdu.

Başta İstanbul olmak üzere, Ankara, Diyarbakır, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Van, Batman, Konya, Çorum, Tokat, Gaziantep, Bursa, Isparta, Antalya, Kayseri gibi birçok şehirde siyonist vahşeti lanetleyen gösteriler düzenlendi, Gazze'de şehid olan kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazları kılındı. 

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı İstanbul'da eylem, öğlen namazı sonrası Beyazıt Meydanı'nda gerçekleştirildi. Gazze şehidleri için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından sloganlar ve konuşmalar eşliğinde siyonist işgal çetesi, hamisi ABd ve işbirlikçi rejimler protesto edildi. Eylemde yazar Abdurrahman Dilipak, yazar Ramazan Kayan, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Özgür-Der Yönetim Kurulu üyesi Kenan alpay birer konuşma yaptılar.

"İstanbul'dan Gazze'ye Direniş Bin Selam", "Vur Vur Hamas Vur İsrail'e Vur", "Hizbullah'a Hamas'a Direnişe bin Selam" sloganlarının atıldığı eylem yapılan konuşmaların ve duanın ardından Cuma günü aynı meydanda tekrar birayaya gelme çağrısıyla sona erdi.

Etiketler : #Şehid   #Gazze   #için   #meydanlar   #doldu   
YORUMLAR
  • devrimerişmuharremisa   01-01-2009 13:59

    hiç bir açıklamaya gerek yok biz bir millet olarak ilkel yaşadıkça dış güç birliklerin yani dış emperlalizm devletlerin aklına uyarak ve onların sözleriyle yola çıkarsak yüce halkımız her zaman mahkum olur ama onları dışa bırakıp bazı adımlar atarak hiç bir kuvvet bizi durdurmaz şetitlerimizin huzur içinde olmasını allahtan niyaz ederim

  • beytullah emrah   28-12-2008 21:05

    Tokat'taki eylemin fotoğraflarına www.tokad.org adresinden ulaşabilirisiniz.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN