Seçim deyip geçmeyin!

Üniversitelerdeki başörtüsü yasağını kaldıran Anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak iptal ettiren CHP, yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte başörtüsünü yeniden hatırladı.

18-11-2008


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın partisine katılım törenlerinde başörtülülere rozet takarken çekilen fotoğrafları dikkat çekiyor. Üniversitelerdeki başörtüsü yasağını kaldıran Anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak iptal ettiren CHP, yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte başörtüsünü yeniden hatırladı. CHP, 22 Temmuz seçimleri öncesinde başörtüsünü seçim malzemesi olarak kullanmıştı. Sakarya'daki seçim otobüsünde başörtülü kadın yer alırken, Yozgat'ta başörtüsü dağıtılmıştı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, geçen hafta İstanbul'da partisine katılım töreninde 'karar çarşaflı' bir kadına rozet takarken, bu hafta da İstanbul Sultangazi'de yapılan katılım töreninde de başörtülülere rozet taktı. Baykal katılım törenlerinde yaptığı konuşmada ise "Bugüne kadar CHP'ye hiç oy vermemiş insanlar ülkenin geldiği noktada CHP'ye destek vermeyi görev kabul ediyor. Biz de onları sevgiyle kucaklayacağız" dedi.

BAŞÖRTÜSÜ DAĞITMIŞTI

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 29 Mart yerel seçimleri yaklaşırken başörtüsü ile ilgili yaptığı açıklamalar tartışmalara neden oluyor. CHP, 22 Temmuz seçimleri öncesinde 'başörtüsü'nün seçim malzemesi olarak kullanmıştı. 22 Temmuz seçimleri öncesinde Sakarya'daki seçim otobüsünde kullanılan fotoğrafta 'başörtülü' kadın figürüne de yer verildi. CHP, Yozgat'ta ise mitinge katılan kadınlara başörtüsü dağıttı.

ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSE İPTAL ETTİRDİ

CHP, 22 Temmuz seçimleri öncesinde 'başörtüsü'nü seçim malzemesi olarak kulanmasına rağmen üniversitelerdeki başörtüsü yasağını kaldıran Anayasa değişikliğini iptal ettirmek için Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı. CHP'nin açtığı dava neticesinde Anayasa Mahkemesi Anayasa değişikliğini iptal etti.

SEÇİM ÖNCESİ AKLINA GELİYOR

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün CHP'nin çelişkili tutumunu eleştirerek, "CHP, seçimler öncesinde başörtüsünü hatırlıyor ve başörtüsü üzerinden siyaset yapıyor. Ancak seçimler bittikten sonra ise başörtüsüne karşı tavır takınıyor. 22 Temmuz seçimlerinden önce başörtüsünü seçim malzemesi olarak kulanmasına rağmen seçimlerin ardından AK Parti ve MHP'nin oyları ile yapılan Anayasa değişikliğini iptal ettirdi. Bu çelişkili bir tutumdur" dedi.


Erkal için gitti Baykal çıktı

CHP lideri Baykal'ın CHP rozeti taktığı Güzel Laçin adlı çarşaflı kadın, partili olmadığını ve o günkü etkinliğe akrabalarını görmek için gittiğini söyledi. Baykal, 10 Kasım'da Eyüp'te Atmaca Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, çarşaflı bir kadına CHP rozeti takarak dikkatleri üzerine çekmişti. Baykal'ın CHP rozeti taktığı Güzel Laçin (44), CHP'li olmadığını söylemişti. Laçin, “O gün akrabalarımız oradaydı. Bir anda Baykal'ın bir şey taktığını farkettim. Ne olduğunu anlamadım bile. Ben İbrahim Erkal konseri var sanıyordum” dedi.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Etiketler : #Seçim deyip   #geçmeyin!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN