Şam ve Halep ağır silahlarla bombalanıyor

Suriye'de, Esed güçlerinin çeşitli kentlerde halka karşı ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 148'e yükseldiği bildirildi.

16-09-2012


Suriye İnsan Hakları Örgütü (SHRW), sabahtan bu yana hava destekli olarak başkent Şam'ın banliyölerine düzenlenen saldırılarda 66 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda da kişinin yaralandığını belirtti.

Örgüt, Halep'te 32, İdlib'te 21, Deyru'z Zor'da 9, Dera kentinde 8, Hama'da 7 ve Humus kentinde 5 olmak üzere ülke genelinde gerçekleşen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 148'e çıktığını duyurdu.

Şam ve Halep ağır silahlarla bombalanıyor

Esed güçlerinin Şam'ın Yelda, Kadem ve Hacer Esved bölgelerine tank ve hava destekli düzenlenen saldırılarda onlarca evin yıkıldığını ve yakıldığını ifade eden yerel aktivistlerden Ebu Yazan, Kadem ve Aseli'de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Baas ordusu arasında şiddetli sokak çatışmaların yaşandığını dile getirdi.

Kentin Duma, Tadamun ve Cobar bölgelerine saldıran Esed güçleri muhaliflerin evlerini ateşe vermesi sonucu söz konusu bölgelerden dumanların yükseldiğine işaret eden Ebu Yazan, kentin birçok bölgesinde daha önce işkence sonucu öldürülmüş çok sayıda kimliği belirsiz kişinin cesedine rastlandığını söyledi.

Savaş uçaklarınca bombalanan Halep'in Kadi Askeri, Firdevs bölgeleri, Hor Ayn köyü ile Beynun beldelerindeki pek çok yerleşim yerinin yıkıldığını ve hasar gördüğünü bildiren Ebu Yazan, ''operasyonlar nedeniyle kentte insanlık dramının yaşandığını ve bazı temel yaşam malzemelerine ulaşmakta sıkıntı yaşandığını'' kaydetti. Ebu Yazan, Humus'un Hanut ve Teyar Mela köylerine açılan tank ateşinde ve yerleşim yerine düşen top ve havan mermileri nedeniyle bazı evlerin yıkıldığını çok sayıda konutta da hasar oluştuğunu dile getirdi.

Humus kentinde de düzenlenen tank ve hava saldırısında yıkılan evlerin enkazında yaralıların olduğunu anlatan Ebu Yazan, İdlib, Deyru'z ve Dera kentinde operasyonların gece de devam ettiğini sözlerine ekledi.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Şam   #ve   #Halep   #ağır   #silahlarla   #bombalanıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN