Salondan atılan başörtülüler "köle olmayacağız" diyor!

İstanbul Üniversitesi, başörtüsü yasağını okul sınırlarının dışında da uygulamaya başladı. Rektörlüğe bağlı Avrasya Enstitüsü'nde düzenlenen bir programa başörtülüler alınmadı.

25-12-2009


İslam ve Hayat

Başörtüsü zorbalığı hız kaybetmeden devam ediyor. Başörtülü kardeşlerimiz okullara alınmıyor, törenlerden kovuluyor ve artık salon toplantılarından da atılabiliyor. Sessizlik sürdükçe, zulüm de büyüyor. Son örneği, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı Avrasya Enstitüsü’nün, Seyyid Hasan Paşa Medresesi’nde düzenlediği “Sosyoloji Üzerine” adlı programa dinleyici olarak katılan iki öğrencinin salondan atılması oldu. Özgür Açılım Öğrenci Platformu, üye arkadaşlarına yönelik muameleyi protesto eden bir bildiri yayınladı.

Asla köle olmayacağız

22.11.2009 tarihinde saat 12.00 ile 13.00 arası İstanbul Üniversitesi yönetiminin ses çıkarmadığı ve hatta göz yumduğu bir olay gerçekleşti. Çok sayıda polis, egemen ideolojinin Kürt halkına ne şekilde baktığını net biçimde gösteren bir tavır içinde, yaklaşık 10 Kürt öğrenci arkadaşımızı gözaltına aldı.

24.11.2009 tarihinde saat 16.00’da İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Topluluğunun İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Avrasya Enstitüsü’nde düzenlediği “Sosyoloji Üzerine” adlı programa katılan iki başörtülü arkadaşımız başörtülülerinden ötürü seminer salonundan kovulmuştur. Avrasya Enstitüsü Müdürü, yapılan muameleye itiraz üzerine, başörtülü öğrenci arkadaşlardan biri için yanındaki görevlilere ‘çıkarın bunu’ diyerek, başörtülü insanlara karşı tavrını net bir şekilde belli etmiş oldu.

İki gün arayla yaşanan bu olaylar Üniversite(ler)in özgürlükten ve insanca bir yaşamdan ne denli uzak olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu olaylar hiç şüphesiz egemen ideolojinin hâlâ totaliter eğilimlerini koruyor olduğu apaçık bir halde sergilemektedir.

60’lı yıllarda nasıl ki Afroamerikalılar insanca yaşamdan ve özgürlükten mahrum tutularak köleleştirilmeye çalışılmış ama tüm baskılara rağmen; Malcolm X’lerin, Martin Luther King’lerin öncülüğünde asla köle olmayacaklarını ilan etmiş ve göstermişlerse, Bizler de onların yürüdüğü özgürlük ve adalet yolunda, Kürdümüzle, başörtülümüzle, alevimizle, kadınımızla, emekçilerimizle yürüyecek ve bu yolda bir kez daha hep birlikte dile getirmek isteriz ki;

Asla Köle Olmayacağız!

Değerli Öğrenci Arkadaşlar!

Allah’ın her insanı kendisine, topluma ve evrene karşı sorumluluk sahibi özgür bir fert olarak yaratmış olmasına rağmen, egemenler ısrarla özgürlüğümüzü engelleyerek adeta bizleri basit birer ‘şey’ haline getirmeye çalışmaktadırlar. Bu gidişe hep birlikte son vermek boynumuzun borcudur!

Herkese Adalet İçin Yaşasın Tevhid!

Özgür Açılım Öğrenci Platformu

Etiketler : #Salondan   #atılan   #başörtülüler   #köle   #olmayacağız   #diyor!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN