Sakarya: Haklarınıza sahip çıkın!

Sakarya'da 207. başörtüsü eylemi gerçekleştirilirken, Kürt açılımının içeriğinin netleştirilmesi istendi, "Halkımızı haklarına sahip çıkmaya davet ediyoruz" mesajı verildi.

29-08-2009


İslam ve Hayat

Sakarya’da başörtüsüne özgürlük eyleminin 207.si gerçekleştirildi. Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu adına Vahdet Vakfı Sakarya Çalışma Kolu tarafından yapılan açıklamada ilk olarak Ramazan ayında dahi birçok ülkede Müslümanların katledilmeye devam edildiğine dikkat çekilerek “Bugün İslam âlemi, Müslümanlarca kutsal kabul edilen; savaşın, kan dökmenin, adam öldürmenin yasak olduğu mübarek Ramazan ayını idrak etmektedir. Ne var ki, kimi gözünü kan bürümüş terörist devletler Irak’ta, Afganistan’da, Filistin’de oluk oluk Müslüman kanı akıtıyor. Pakistan’ın Swat vadisini güya teröristlerin oraya sığındığı bahanesiyle baş terörist Amerika ve yandaşı Batı devletleri tarafından bombalanıyor, yüzlerce insan katlediliyor. Diğer taraftan Çeçenistan’da, Çin’de yine Müslüman kanı akıtılıyor ve medeni, insan hakları savunucusu Batı ve tüm dünya bu katliamlara seyirci kalmaktadırlar.” denildi.

Basın açıklamasında Kürt açılımıyla ilgili tartışmalarda görülen seviye düşüklüğünün asıl meselelerin önüne geçmesi eleştirilerek, Kürt açılımının içeriğinin netleştirilmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada ayrıca temel hak ve özgürlüklerle ilgili sorunlara değinilerek, başörtüsü yasağının devam ettiği ifade edildi. Açıklamada “İnsanların en temel hakları olan, “düşünce, inanç ve ifade özgürlüğü” sahasında insanımızın önüne çıkarılan tüm engellerin kaldırılması”nın da gerekliliğine vurgu yapılan eylemde “halkımızı haklarına sahip çıkmaya davet ediyoruz” denildi. 

Etiketler : #Sakarya: Haklarınıza   #sahip   #çıkın!   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN