Sakarya direnişten vazgeçmiyor

Sakarya Adalet Girişimi Paşörtüsü Platformu, başörtüsü yasağını ve sistemin zorba yüzünü protesto etmek üzere 170. kez meydandaydı.

06-12-2008


Sakarya Adalet Girişimi Paşörtüsü Platformu, başörtüsü yasağını ve sistemin zorba yüzünü protesto etmek üzere 170. kez meydandaydı. Yapılan basın açıklamasında CHP'nin başörtüsü konusundaki ikiyüzlülüğüne değinildi.

Açıklamada, CHP'nin ikiyüzlü politikaları şu ifadelerle eleştirildi:

"Henüz birkaç ay önce, resmi kurumlarda da başörtüsü serbestliğini öngören çabaları, "demokrasiye saldırı" olarak gören Deniz Baykal, bugün; " İnsanların kılık kıyafetlerini devlete meydan okumak diye anlamak bir saplantının sonucudur. Tek parti zihniyetidir. Herkes o saplantıdan kurtulacak" cümlesini yüzü hiç kızarmadan kurabiliyor."

Yine son günlerde Hindistan'da yaşanan gelişmeler de açıklamanın gündemindeki yerini aldı. Açıklamada bu konuda şu görüşlere yer verildi:

"Kendi menfaatleri için dünyayı dahi yakmaktan asla çekinmeyecek olan Amerika, yeni oyununu Hindistan'daki Müslüman cemaatler üzerinden oynuyor. Ve maalesef bazı Müslümanlar, bu oyuna aldanıyor; hatta baş aktör olmayı kabul ediyorlar. Bu tavırlarıyla, en çok bölgedeki diğer Müslümanları zor durumda bırakıyorlar. Şu günlerden sonra Hindistan hükümetinin diğer Müslüman gruplara nasıl davranacağını tahmin etmek hiç de zor olmasa gerek. Ve bu gibi olaylar, dünyadaki tüm Müslümanların olumsuz tanınmasına sebebiyet verecektir. Müslümanların hangi davayı, niçin savunduklarını çok iyi bilmeleri gerekiyor. Aksi halde, istikbarın piyonu haline gelmek, çok da şaşılası bir durum olmayacaktır. Bu sebeple gelişmeleri doğru zeminlerde okuyarak, furkan ile net yorumlar yapmalıyız ki, etrafımızda gelişen olayların hızıyla olup-bitenleri anlamlandıramayan kişiler için yönlendirici kılavuzlar olabilelim.

Son olarak Filistin davasına ve Gazze'de devam eden alçakça ablukaya değinilen açıklama sırasında "İslam milleti kabul etmez zilleti", "Gazze'ye selam direnişe devam" sloganları atıldı, başörtüsüne ve Filistin davasına destek veren pankartlar taşındı. Program, Tekbirlerle sona erdirildi.

Etiketler : #Sakarya   #direnişten   #vazgeçmiyor   
YORUMLAR
  • sakarya   07-12-2008 13:48

    Zulum bitene kadar meydanlardayız inşallah...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN