Sakarya'da Platform Hükümet'e yüklendi

Sakarya'da yapılan 279. hafta eyleminde "Başörtülüler hükümet tarafından kendilerine kamusal alanda göz yumulması karşılında , her türlü siyasetlerin destekleyicisi, her seçim öncesi oy potansiyeli olarak görülmeye devam ediyor." denildi.

16-01-2011


İslam ve Hayat

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu tarafından yürütülen eylemlerin 279. haftasında, platform adına basın açıklamasını okuyan Sakarya Dayanışma Derneği sözcüsü Kadrican Mendi, "Beş senedir yapmakta olduğumuz açıklamalarda, temel şiarımız; doğrunun, haklının, iyinin yanında olabilmek çabası olmuştur. Ancak semboller üzerinden yürütülen bir iktidar savaşında, savunduğunuz değerlerin istismar edilebilme tehlikesi ile de sürekli yüzleşmek zorundasınız.

Bizler “Başörtüsü”nü diğer insanlara inancımızı zorla kabul ettirmek, herkes bizim takımın taraftarı olsun, herkes bizim dediğimiz gibi oturup kalksın, iç dediğimizi içsin, içme dediğimizi içmesin diye savunmuyoruz. Başörtüsü ne adaletsiz bir ahlakçılığın ne de kör bir muhafazakarlığın sembolüdür.

Başörtüsü insanlar arasında adaleti hakim kılmak, insanlara tevhidi ulaştırmak ve onları her türlü iktidarın köleleştirici politikalarından özgür kılmak çabasının sembolüdür. Başörtüsü iktidarın değil, iktidarı denetleyenlerin/denetlemesi gerekenlerin sembolüdür." dedi.

HÜKÜMET'E ELEŞTİRİLER

Kadrican Mendi tarafından okunan açıklamada son dönemdeki tartışmalara göndermede bulunarak AK Parti Hükümet'ine yönelik şu eleştiriler yer aldı: "İçki satışı ile ilgili son uygulamaların, başbakanın bir heykele olan anlaşılmaz kininin, ve bir tv kanalının bir Osmanlı padişahı ile ilgili dizisine dönük büyütülmeye çalışılan kör öfkenin, iktidar olmanın verdiği; güç bizde o zaman hoşlanmadığımız her şeyi kaldırırız yanılgısı olduğunu düşünüyoruz.

Doğayı talan edecek kanuni düzenlemeler yapan, küçücük bir protesto gösterisine bile tahammül edemeyen, asgari ücreti temel ücret haline getiren, sendikasızlığı dayatan ekonomik politikaların yürütücüsü, yeni RTÜK düzenlemesi ile medyaya aba altından sopa gösteren hükümet, maalesef tüm bunları yaparken şeçmenine mesaj vermek için Başörtüsünün arkasına saklanmaya devam ediyor.

Bizler bu çirkin siyaseti reddediyoruz.

Başörtüsünü savunanlar, günlük siyasetlerin, halkın genel maslahatını gözetmeyen uygulamaların, iktidar şımarıklıklarının tarafı olamazlar...

Seçim sürecine girdiğimiz son günlerde sahte ve gereksiz gündemlerle muhafazakar hassasiyetler kaşınırken, Çocuklarımızın ilköğretimde yani 15 yaşına kadar başlarını örtmelerinin yasak olması durumu, cumhurbaşkanı ve eşinin de yüksek onaylarıyla devam etmekte.

İmam hatipler hariç liselerde de Başörtüsü yasağı devam ederken imam hatiplerde ise halen milli güvenlik derslerinde kızların zorla başlarını açmaları dayatılıyor.

AKP KARŞITLIĞI BAŞÖRTÜSÜNE YÖNELİYOR!

Üniversitelerde yasak tamamen kalkmadığı gibi bazı üniversitelerde AKP karşıtlığı maalesef Başörtüsüne yönelmiş durumda. Kamusal alanda iş bulmak ise şu anda “göz yumulan” yerler dışında mümkün değil.

Yani hasılı kelam; başörtülüler hükümet tarafından kendilerine kamusal alanda göz yumulması karşılında , her türlü siyasetlerin destekleyicisi, her seçim öncesi oy potansiyeli olarak görülmeye devam ediyor. Bu noktada hatırlatmakta fayda görüyoruz; bizler kimse tarafından müsamaha ya da göz yumulma istemiyoruz.

Başörtüsü her alanda ve şartsız serbest bırakılıncaya kadar da iktidar da kim olursa olsun mücadeleye devam edeceğiz.."

 

Etiketler : #Sakarya'da   #Platform   #Hükümet'e   #yüklendi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN