Sakarya Başörtüsü Platformu'ndan Gazze'ye bin selam

Sakarya Başörtüsü Platformu bu hafta da meydandaydı. Platform adına yapılan açıklamada ve taşınan dövizlerde, 21. yaşını kutlayan HAMAS ve kuşatma altında altındaki Gazze'ye destek vardı.

20-12-2008


Sakarya Başörtüsü Platformu bu hafta da meydandaydı. Platform, başörtüsü yasağının yanı sıra,  kriz bahanesi ile insanların ezilmesi, son haftalarda İstanbul'daki camiilere dönük çirkin saldırılar ve Iraklı gazetecinin Bush nezdinde dünya istikbarının suratına fırlatılan ayakkabı gibi gündemin önemli konularına da değinen bir açıklamayı kamuoyu ile paylaştı. Açıklamada ve taşınan dövizlerde, 21. yaşını kutlayan HAMAS ve kuşatma altında altındaki Gazze'ye verilen destek esas gündemi oluşturdu.

"Başörtüsü Müslüman kadının kimliğidir", "Tevhid Adalet Özgürlük" pankartları,"Dünyanın tüm zorbalarına bir ayakkabı da sen at", "Solidarity with gazza we are all palestinians!", "Filistinli kardeşlerimizi siyonist-işbirlikçi ambargoya kurban etmeyeceğiz" dövizleri taşındı, "Emeğine ekmeğine izzetine sahip çık", "Zalimler ümmete hesap verecek", "Filistin'e Hamas'a direnişe sahip çık", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı. Sakarya Başörtüsü Platformu adına Sakarya Dayanışma Derneği'nin hazırladığı açıklamayı Kadrican Mendi okudu

Etiketler : #Sakarya   #Başörtüsü   #Platformu'ndan   #Gazze'ye   #bin   #selam   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN